Evenimentul Zilei > Justitie > Trei englezi au încasat o bătaie românească în Centrul Vechi
Trei englezi au încasat o bătaie românească în Centrul Vechi

Trei englezi au încasat o bătaie românească în Centrul Vechi

Mai mulți cetățeni străini au avut de suferit, în week-end-ul trecut, chiar în centrul Capitalei. Trei britanici au luat bătaie de la bodyguarzii unui club din Centrul Vechi, iar un malaezian a fost atacat în WC-ul din Pasajul Universității

Scandalul în care au fost implicați englezii a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.50. Primii care au intervenit au fost agenții Poliției Locale a Municipiului București (PLMB). Oficiali din cadrul acestei instituții au transmis, pentru „Evenimentul zilei”, că un conflict între trei cetățeni englezi și agenții de pază a izbucnit în clubul Freddo, situat pe strada Smârdan. Bătaia a continuat pe strada Șelari, spre Splaiul Independenței.


Poliția Locală a aplanat conflictul în care au fost implicați cetățenii britanici și l-au salvat pe un malaezian de hoți


După ce agenții PLMB au potolit „spiritele”, la fața locului au ajuns două ambulanțe. Cei trei cetățeni englezi au ajuns la Spitalul Clinic Universitar, loc unde li s-au acordat îngrijiri medicale. Cazul a fost preluat de Biroul Secției 10, care răspunde de Centrul Vechi.

Au luat bătaie, dar nu au depus plângere

În mod ciudat, cetățenii englezi, deși au fost agresați, după o luptă „parte în parte”, nu au mai vrut să depună plângere. În această situație, oficiali din Poliția Capitalei ne-au declarat că nu ar avea ce să mai facă în contextul unui dosar penal. Mai ales că englezii nu au vrut să mai meargă pentru a obține un certificat medico-legal care să ateste vânătăile căpătate în urma conflictului.

Aseară aveau o cursă aviatică spre Londra și au refuzat să mai stea în spital. Potrivit martorilor audiați, britanicii au provocat scandalul și s-au luat la bătaie cu agenții de pază. Totuși, bodyguarzii sunt cercetați pentru comportament abuziv, deoarece au ieșit din spațiul lor de lucru și i-au lovit pe cetățenii englezi pe stradă.

Malaezian, tâlhărit în WC

Un alt străin, cetățean din Malaezia, a fost salvat de polițiștii locali, duminică seara. În jurul orei 21.30, asiaticul a intrat la toaleta din Pasajul Universității. Nu știa că era urmărit de doi indivizi. În interior, a fost atacat. Țipetele malaezianului au fost auzite de agenții din cadrul Serviciului Bunuri și Obiective. Oamenii legii au alergat și au pus mâna pe cei doi indivizi care au fost predați polițiștilor de la Secția 10. În mod ciudat, nici în acest caz străinul nu a vrut să depună plângere.