Evenimentul ZileiActualitateTragedie pentru o asistentă din Buzău. A murit imediat după ce a născut prematur

Tragedie pentru o asistentă din Buzău. A murit imediat după ce a născut prematur

Tragedie pentru o asistentă din Buzău. A murit imediat după ce a născut prematur
Infectată cu coronavirus, femeia nu a mai putut fi salvată și și-a pierdut viața la scurt timp după ce a născut înainte de termen.

Adelina Andrei, o asistentă în vârstă de 32 de ani, din Buzău, a murit în această dimineaţă, într-un spital din Bucureşti, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 şi a născut prematur. Femeia lucra la Spitalul Județean Buzău, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din luna martie a anului 2016.

La data de 21 decembrie 2020, Adelina Andrei a fost diagnosticată cu COVID-19. Fiind și însărcinată, asistenta a intrat în izolare, dar pe 30 decembrie au apărut complicații pentru că a început să se simtă rău. Mai întâi a ajuns la Spitalul Județean din Buzău, apoi a fost transferată la Maternitatea din oraș. Aici, medicii au decis că trebuie să fie transferată în regim de urgență la Maternitatea Bucur din Capitală.

De la Buzău a ajuns la București

„La ora 15:52 (n.r. pe 30 decembrie 2020), pacienta a fost transferată la Maternitatea Buzău în vederea unui consult de specialitate. Medicul obstetrician a consultat şi evaluat pacienta şi a decis ca aceasta să fie transferată la un spital din Capitală.

S-a luat legătura cu CNCCI (Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei) în vederea transferului pacientei. Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din București unde a rămas internată.

A ajuns la Spitalul Pantelimon

Pacienta a fost examinată de catre medici şi s-a decis să fie operată pentru cezariană, copilul rămânând în Maternitate. După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operaţia de cezariană, pacienta a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare”, conform medicilor.

„Cu profund regret anunţăm decesul colegei noastre, în vârstă de 32 de ani, Andrei Adelina, asistent medical în secţia UPU-SMURD, care a decedat în aceastî dimineaţă la un spital din Capitală. Asistenta Adelina Andrei era angajata SJU Buzău din luna martie 2016. Dispariţia fulgerătoare a colegei noastre ne-a marcat pe toţi şi suntem alături de familia îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanţe. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a fost mesajul transmis de colegii celei dispărute.


Accesează: