Evenimentul ZileiActualitateTragedie la Matei Balș. Mesajul Patriarhului Daniel

Tragedie la Matei Balș. Mesajul Patriarhului Daniel

Tragedie la Matei Balș. Mesajul Patriarhului Daniel
Tragedie la Matei Balș. Mesajul Patriarhului Daniel, de condoleanțe și consolare în urma incendiului.

Tragedie la Matei Balș. Mesajul Patriarhului Daniel. La scurt timp după producerea tragediei de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, Patriarhul Daniel a trimis un „Mesaj de condoleanțe și consolare în urma incendiului de la Spitalul „Matei Balș” din București”.

Iată textul acestui mesaj:

„Am aflat cu durere despre tragedia provocată de incendiul din spitalul „Matei Balș” din București, în dimineața zilei de vineri, 29 ianuarie 2021, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 5 pacienți și alți 102 au fost evacuați”, spune Prefericitul Daniel.

Tragedie la Matei Balș. Mesajul Patriarhului Daniel

„În aceste momente pline de suferință și tulburare pentru familiile îndoliate, dar și pentru noi toți care traversăm încă o perioadă critică marcată de pandemie, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi.

Totodată, adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor celor decedați, rudelor și prietenilor acestora, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața.

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”

Ce s-a întâmplat la „Matei Balș”

Reamintim că cel mai mare spital COVID-19 din România a fost scena unei tragedii, în această dimineață. Un incendiu puternic a izbucnit la una dintre secțiile Institutului „Matei Balș”. În secția respectivă erau tratați pacienți infectați cu coronavirus.

Deocamdată nu se știe de la ce a pronit focul. Mai multe anchete sunt în curs de desfășurare. Corpul de Control al premierului, Ministerul Sănătății, Poliția și ISU fac cercetări.

Sunt mai multe ipoteze vehiculate la această oră. O aerotermă care s-a defectat. Un pacient care a fumat în spital. O defecțiune la sistemul electric al spitalului. Niciuna nu este confirmată până la acest moment.

Tot ce se știe este că incendiul a făcut 5 victime. Trei dintre acestea au fost găsite carbonizate. Personalul spitalului au găsit o a patra victimă în viață, dar a murit în ciuda manevrelor de resuscitare. O a cincea victimă a fost descoperită, în jurul amiezii. Este vorba despre un cadavru carbonizat găsit într-o baie din spital

 


Accesează: