Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie în prima zi de școală. Un profesor de limba română s-a spânzurat înainte de începerea orelor
Tragedie în prima zi de școală. Un profesor de limba română s-a spânzurat înainte de începerea orelor

Tragedie în prima zi de școală. Un profesor de limba română s-a spânzurat înainte de începerea orelor

Un profesor dintr-o localitate din județul Gorj a fost găsit spânzurat, într-o anexă a casei sale. Tragedia s-a petrecut cu o zi înainte de începerea anului școlar.

Profesorul de limba română, pe numele său Emil Diaconu, avea 60 de ani și preda la Liceul Tehnologic din localitatea Bustuchin, județul Gorj. La începutul acestei luni, el a fost numit director adjunct al unității școlare, însă nu a rămas în funcție decît două zile. Desemnat la conducere pe 1 septembrie, Emil Diaconu a demisionat la două zile după intrarea în vigoare a ordinului de numire în funcție.

Acesta a renunțat la funcție invocând motive de sănătate, după cum relatează presa din județul Gorj, dar ar fi dorit să facă parte din Consiliul de Administrație al școlii. Acest lucru a fost dezvăluit de apropiații familiei, citați de Antena 3.

Decesul profesorului a șocat întreaga comunitate

Profesorul Emil Diaconu a fost găsit spânzurat, într-o aneză a gospodăriei pe care o deținea în localitatea Bustuchin. Cadavrul, atârnând în ștreang a fost descoperit chiar de soția sa, care a rămas șocată. Acest profesor și-a pus capăt zilelor la vârsta de 60 de ani, după o carieră în educație de peste 30 de ani.

Emil Diaconu era considerat unul dintre profesorii cei mai buni ai liceului din Bustuchin.

Vestea decesului profesorului a șocat întreaga comunitate locală. Soția sa a povestit că acesta a plecat de acasă, din locuința de la bloc, pentru a hrăni păsările și animalele pe care le creșteau într-o altă gospodărie pe care o dețineau, situată la circa 400 de metri de imobil.

Poliția a deschis dosar pentru moarte suspectă, în cazul acestui deces, iar corpul neînsuflețit se află la Serviciul de Medicina Legala Târgu Jiu, Gorj.

Inspectoratul Școlar a numit un învățător la conducerea liceului

După demisia profesorului Emil Diaconu, inspectoratul școlar Gorj a desemnat un învățător în funcția de director adjunct al liceului. Învățătorul Chisamera Mirel l-a înlocuit pe Diaconu în funcția de director adjunct.

Noua numire a stârnit un val de nemulțumire în rândul părinților, dar și al profesorilor care au considerat-o nepotrivită. Astfel, în opinia contestatarilor, un liceu nu poate fi condus de un învățător.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: