Evenimentul Zilei > Actualitate > Update. Tragedie în Marea Neagră, un cargou s-a scufundat din cauza furtunii. Două persoane au murit
Update. Tragedie în Marea Neagră, un cargou s-a scufundat din cauza furtunii. Două persoane au murit

Update. Tragedie în Marea Neagră, un cargou s-a scufundat din cauza furtunii. Două persoane au murit

Un cargou sub pavilion ucrainean s-a scufundat în Marea Neagră, iar o parte a echipajului a fost salvată de marinarii români.
Accident petrecut joi, în Marea Neagră, acolo unde un cargou sub pavilion ucrainean s-a scufundat. 10 persoane au fost salvate de forțele de intervenție române. Doi marinari și-au pierdut viața, iar o persoană este căutată.

UPDATE 2. Operațiune salvare GSP FALCON.

GSP a inițiat operațiunea de evacuare medicală pentru un membru al echipajului, pe calea aerului, cu elicopterul. Singura femeie din echipajul ucrainian va fi evacuată cu elicopterul GSP, care a decolat la ora 12.35 din baza GSP Midia. Elicopterul este pregatit pentru misiuni de tip MEDEVAC (Evacuare Medicala).Transportul se va efectua ca urmare a agravării starii de sănătate a acesteia. Operațiunea continuă pentru căutarea unui membru al echipajului ucrainean, încă negăsit.

UPDATE 1.  La această oră echipajele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) intervin pentru salvarea acestora. De asemenea, o navă a Politiei de Frontiera a plecat spre locul cu pricina. Evenimentul s-a produs la 70 de mile marine distanță de Portul Constanța. La bordul vasului scufundat se aflau 13 marinari.

Accident naval în Marea Neagră, un cargou cu 13 membri s-a scufundat joi dimineața

Mesajul de salvare din partea comandatului navei a fost primit de marinarii români după la ora 04.40. Operaţiunea de salvare este derulată de serviciul MRCC al Autorităţii Navale Române.

Forțele navale române au început operațiunile de salvare după ce au recepționat mesajul ucrainenilor

Un cargou sub pavilion ucrainean, cu echipaj ucrainean la bord, s-a scufundat la 150 de kilometri de ţărm. Două persoane au decedat, una este rănită, iar 10 oameni au fost salvaţi. Un remorcher sub pavilion românesc se ocupă de salvarea celor aflaţi în apă. Marea este foarte agitată, iar asta face ca operațiunea de salvare să fie una dificilă. O furtună extrem de puternică a provocat scufundarea ambarcațiunii rusești.
Echipajul ucrainean a avut mare noroc, pentru că remorcherul românesc se afla în zonă. Așa că SOS-ul trimis de căpitanul navei care s-a scufundat a fost recepționat, iar intervenția a început imediat. Potrivit Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), nava Artemis a instituţiei a fost trimisă la faţa locului. Comandantul Victor Marina este cel care conduce operațiunile de salvare.