Evenimentul Zilei > Social > Tragedie imensă în lumea filmului! O actriță celebră a fost ucisă: „Nu există iertare pentru duşman”
Tragedie imensă în lumea filmului! O actriță celebră a fost ucisă: „Nu există iertare pentru duşman”

Tragedie imensă în lumea filmului! O actriță celebră a fost ucisă: „Nu există iertare pentru duşman”

O mare acriță din Ucraina și-a pierdut viața după ce o clădire rezidențială din Kiev a fost bombardată de ruși. Artista avea 67 de ani și fusese decorată cu cea mai înaltă distincție acordată actorilor.

Oksana Shvets se afla într-o clădire rezidențială din Kiev și și-a pierdut viața după ce locația a fost bombardată de trupele ruse. Decesul artistei de 67 de ani a fost anunțat de Teatrul Național Molody, din Kiev, pe rețelele de socializare

„Durere imensă în familia Teatrului pentru Tineret. În timpul atacurilor cu rachete asupra unei clădiri rezidențiale din Kiev, un mare artist al Ucrainei, Oksana Shvets, a fost ucis. Nu există iertare pentru dușmanul care a venit pe pământul nostru”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a teatrului, de către colegii actriței.

Oksana Shvets a avut o carieră de zeci de ani în teatru și a jucat în numeroase filme, fiind una dintre cele mai de succes actrițe ale Ucrainei. Shvets a fost decorată cu cea mai înaltă distincție acordată actorilor – „Artist de Onoare al Ucrainei”, scrie Hollywood Reporter.

Sursa:Facebook

Ucis după ce s-a înrolat în armată

Un alt mare actor al Ucrainei a fost ucis în război, acum două săptămâni. Pasha Lee și-a pierdut viața pe 6 martie. Acesta se înrolase în Forţele de Apărare Teritorială ale armatei ucrainene și a decis să lupte pentru țara sa la doar 33 de ani. A fost ucis la un punct de control pentru evacuarea civililor. Locația a fost vizată de trupele rusești, care au început să tragă asupra civililor.

Pasha Lee s-a făcut remarcat în Teatrul Koleso din Kiev, iar telespectatorii l-au admirat în mai multe reclame. Fanii l-au putut vedea și în filmele: „The Pit” (2006) de Valentyn Vasyanovych, „Shadows of Unforgotten Ancestors” deLyubomyr Levytsky, „Zvychayna sprava” (2012), tot de Valentyn Vasyanovych, „The Fight Rules” de Oleksey Shaparev, „2016 Shpa” (2016) „‎Meeting of classmates” (2019). A bucurat publicul și în serialul de televiziune „Provincial” (2021).

Victimă nevinovată a războiului

Un alt mare artist al Ucrainei a murit, joi, 17 martie. Artem Datsishin, solistul Operei Naționale a Ucrainei a decedat la spital, după ce a fost grav rănit într-un bombardament al armatei ruse. Medicii nu i-au mai putut salva viața. Artem Datsishin avea 43 de ani și era cunoscut în toată lumea.

A absolvit Școala Coregrafică din Kiev, iar de-a lungul carierei sale a primit numeroase premii. A participat la turnee internaționale și a urcat pe scene celebre din Germania, Japonia, Austria, Elveția, Liban, Italia, Spania, Franța, Canada, Statele Unite sau Portugalia.