Evenimentul Zilei > Politica > TRAGEDIE. Cinci ciobani din Vaslui au murit asfixiați în noaptea de revelion
TRAGEDIE. Cinci ciobani din Vaslui au murit asfixiați în noaptea de revelion

TRAGEDIE. Cinci ciobani din Vaslui au murit asfixiați în noaptea de revelion

Cei cinci erau o familie: mama, tatăl, doii fii și un nepoțel de șapte ani

Cinci suflete, aflate la o stână din marginea localitătii Pogănesti, comuna Stănilesti, au fost găsite ieri fără viață, după ce, cel mai probabil, au spus polițiștii, s-au intoxicat cu monoxid de carbon, provenit de la sursa de încălzire, pe care o aveau în încăperea unde locuiau cu totii. Macabra descoperire a fost făcută de proprietarul stânii, care îi văzuse în viață ultima oară pe 31 decembrie, în jurul orelor 16,00, informează site-ul vasluian vrn.ro. Se pare că frigul cumplit, în jur de – 25 de grade Celsius, i-a făcut pe acestia să facă focul intens, dar și să astupe hornul mai repede decât ar fi trebuit, ceea ce a dus, se presupune, la intoxicația întregii familii.

În spatiul unde acestia au fost găsiti, era o sobă de teracotă, însă nu era foc în sobă și nici jăratic. Criminaliștii prezenti la fata locului au spus că pe niciunul dintre cadavre nu existau semne de violentă, motiv pentru care se bănuie că monoxidul de carbon, provenind de la sobă, ar fi cauza asfixierii celor cinci. „Echipajele medicale care au mers la stâna respectivă au constatat decesul celor cinci persoane, cel care le-a văzut ultima oară în viaţă fiind proprietarul stânei, în cursul după-amiezii de miercuri. În urma primelor cercetări, există suspiciunea intoxicării cu monoxid de carbon, în încăperea unde se aflau victimele existând o sobă din teracotă în care, însă, nu mai era foc sau jar. Nu existau urme de incendiu şi, la o primă examinare a cadavrelor, nici urme de violenţă pe trupurile celor cinci”, a precizat, pentru vrn.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub. Victimele au vârste între 32 si 59 de ani, adultii, iar copilul avea vârsta de 7 ani. Este vorba de părinti, sot si sotie, în vârstă de 59 de ani, fiecare, cei doi fii ai acestora, de 32 si 35 de ani, precum si nepotul, în vârstă de 7 ani.

“Au băut, au adormit si nu s-au mai putut salva”!

„Îi cunoastem pe acesti oameni, chiar i-am văzut zilele acestea prin sat. Ei sunt, de fapt, membri ai aceleiasi familii. Buciumaș Ghiță se numeste bătrânul, apoi sotia sa, Geta, apoi cei doi băieti ai lor, Viorel si Marcel, iar cu ei era și un copil, un nepot de-al lor, în vârstă de șapte ani, pe care îl cresteau acolo. Din câte știm, sunt din Voloseni de loc, cu toții. Munceau la stâna unui om de la noi din sat, Huhulea îi spune familia, care, împreună cu un ginere de-al său stăpânește tot ce este acolo. A fost frig mare în noaptea de Revelion și poate, băuți un pic fiind, au adormit și nu s-au mai putut salva”, au declarat, pentru vrn.ro, câțiva săteni din Pogănești.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: