Din păcate, unele dintre dosarele întocmite pentru trafic de carne vie se pierd în hăţişul Justiţiei şi cei care ar trebui să răspundă, scapă basma curată.

Nu mai departe de luna trecută, am avut exemplul de la Ţăndărei, când atât de mult s-a tărăgănat dosarul, încât faptele s-au prescris. Ba inculpaţii îşi mai şi vor banii confiscaţi la percheziţii înapoi!

Tot tărăgănat este şi dosarul unui poliţist: fostul şef al Poliţiei Mizil. Care, asemenea şefului Poliţiei Caracal, imediat după ce a început scandalul, nu atât de mediatizat precum cel din orașul oltenesc, dar la fel de grav, a ieşit bine-mersi la pensie, ditmai comisar-şef, cu pensia aferentă.

 O arestare de câteva zile 

Marius Nicuşor Rotaru, fostul şef al Poliţiei Mizil, a fost arestat preventiv în septembrie 2016, în urma unor percheziţii efectuate de DIICOT Prahova. Acuzaţiile la adresa lui erau extrem de grave. Pretinsese favoruri sexuale de la o tânără care venise să reclame la el un viol.

În afara acestor cereri de a face anchetă, comisarul nici nu înregistra plângerile unor fete obligate să se prostitueze de către interlopii care, ulterior,  i-au devenit polițistului colegi de dosar. El era un fel de mediator, între victimă şi reclamaţi, având şi el partea lui de câştig. Bani şi favoruri sexuale.

După percheziţii, Nicuşor nu a stat în arest decât câteva zile, pentru că nu prezenta pericol social. A ieşit şi din arest, a ieşit şi la pensie. Acum zburdă liber şi, din când în când, atunci când este citat, mai trece pe la tribunal să mai afle că iar i-a fost amânată judecata.

 O listă care spune tot

Cităm un fragment  din documente oficiale de la tribunal care, credem noi, spune tot despre felul în care se desfăşoară acest proces.

  • Ședința din data de 13.05.2019 la ora 9:30

Complet: 9CPF+EC

  • Amână cauza

Amână pronunţarea la data de 28 mai 2019

Încheiere amanare iniţială a pronunţării din 13.05.2019

  • Şedinţa din data de 08.04.2019 la ora 9:30

Complet: 9CPF+EC

  • Amână cauza

lipsă dosar fond

Încheiere de sedinţă din 08.04.2019

  • Şedinţa din data de 12.03.2019 la ora 23:59

Complet: 9CPF+EC-AP

  • Amână cauza

În baza art. 345 alin. (2) C. proc. pen. admite în parte excepţiile ridicate de către inculpatul Rotaru Marius Nicuşor. Respinge excepţiile invocate de inculpatul B. E. F. Constată neregularitatea actului de sesizare nr. 175/D/P/2018 din 27.06.2018 emis de Parchetul de pe lângă ÎCCJ-DIICOT-Serviciul Teritorial Ploieşti. Prezenta încheiere se comunică potrivit art. 345 alin. (2) C. proc. pen. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 12.03.2019.

Încheiere finala camera preliminară 91/2019 din 12.03.2019

Și tot așa, termen de termen, lună de lună, din 2018 încoace…

Aşadar, amânări peste amânări, neregularităţi în actele de sesizare ale instanţelor, ceea ce face ca dosarul să fie restiutuit pentru completarea cercetărilor, precum şi alte tertipuri care-l fac pe Nicuşor cel doritor de favoruri sexuale să privească încrezător în viitor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE