Evenimentul Zilei > Economie > TOPUL celor mai bune case de schimb valutar de la bănci. UNDE găsești euro aproape de cursul BNR
TOPUL celor mai bune case de schimb valutar de la bănci. UNDE găsești euro aproape de cursul BNR

TOPUL celor mai bune case de schimb valutar de la bănci. UNDE găsești euro aproape de cursul BNR

Diferențele de curs valutar dintre băncile cu cele mai avantajoase oferte și cele care vând scump și cumpără ieftin ajung și la cateva procente, uneori chiar peste 10%. Asta înseamnă că, la o sumă de câteva sute de euro, puteți câștiga câți euro în plus, dacă alegeți cu atenție casa unde faceți schimbul.

Desigur , un criteriu de luat în calcul este rețeaua bancară. Pentru mulți clienți, este mai important să aibă o casă de schimb în vecinătate, chiar dacă are costuri mai mari, decât să străbată o distanță lungă pentru a obține un curs avantajaos. EVZ vă prezintă topul celor mai avantajoase cursuri de schimb ale băncilor.


TOP cele mai ieftine bănci la vânzare de euro

 

Cel mai bun curs pentru vânzarea de euro în are astăzi Banca Feroviară, respectiv 4,4755 lei/euro. Aceasta este urmată de Banca Carpatica, cu un curs de 4,4820 lei/euro.

Pe locul trei se situează Idea Bank, cu un curs de 4,4830 lei/euro, locul patru fiind ocupat de Cec Bank, care are pentru vânzare un curs de 4,5000 lei/euro. Același curs îl regăsim la casele de achimb ale TBI Bank.

De regulă, acestea sunt băncile la care aveți șanse să găsiți un curs mai avantajos, respectiv cu numai 1 sau 2 bani peste cel oficial. BNR a prezentat astăzi o cotație oficială de 4,4678 lei/euro. Așadar, cursul la care vinde euro Banca Feroviară, de exemplu, este cu mai puțin de un ban peste cel al BNR.

TOP cele mai ieftine bănci la cumpărare de euro

Cel mai bun curs pentru vânzarea euro îl are astăzi Banca Carpatica, respectiv 4,4520 lei/euro, potrivit conso.ro. Banca Feroviară, care cumpără  euro la 4.4485 lei/euro, se situează pe locul 2, iar Idea Bank cumpără euro la același curs. Banca Româneacă are un curs de 4.4349 lei/euro, în timp ce Alpha Bank cumpără la 4,3950 lei/euro.

Cursurile menționate sunt valabile pentru ziua de vineri, ora 15.30. Băncile schimbă de câteva ori pe zi cotațiile, în funcție de evoluția de pe piața interbancară. Cu toate astea, dacă o bancă și-a ales ca strategie să încurajeze tranzacțiile pe  curs valutar, este posibil să găsiți oferte avantajoase o perioadă mai lungă de timp, la instituțiile menționate.