Evenimentul Zilei > Monden > Topul celor mai bogați cântăreți de muzică populară din România. Irina Loghin, în fruntea clasamentului
Topul celor mai bogați cântăreți de muzică populară din România. Irina Loghin, în fruntea clasamentului

Topul celor mai bogați cântăreți de muzică populară din România. Irina Loghin, în fruntea clasamentului

Deși sumele strânse de cântăreții români de muzică populară nu sunt publice, putem realiza o ierarhizare a averilor lor în funcție de venitul estimat reieșit din bijuterii și alte bunuri de lux, dar și din locuințe în valoare de sute de mii de euro pe care le dețin aceștia. Astfel, cum se prezintă clasamentul celor mai bogați interpreți de muzică populară?

În topul clasamentului se află cunoscuta Irina Loghin, ce are o avere estimată la peste două milioane de euro. „Regina Muzicii Populare” percepe un tarif ridicat pentru evenimentele la care este invitată să cânte, dovadă fiind proprietățile scumpe pe care le deține aceasta.

Topul celor mai bogați cântăreți de muzică populară din România

Pe locul doi se sitează artista Maria Ciobanu, cu o avere estimată la circa două milioane de euro, conform declarației făcute recent de Dragoș Dolănescu, băiatul regretatului Ion Dolănescu.

De altfel, pe locul trei în topul celor mai bogați interpreți de muzică populară se află Ionuț Dolănescu, fiul Mariei Ciobanu și al lui Ion Dolănescu, care ar deține mai bine de un milion de euro.

Pe al patrulea loc se situează artista Maria Dragomiroiu, adepta investițiilor profitabile în domeniul imobiliar, urmată mai apoi de cântăreața de muzică populară Veta Biriș, conform Cancan.ro.

Fiul lui Ion Dolănescu, despre averea strânsă de Maria Ciobanu

Dragoș Dolănescu a declarat recent că Maria Ciobanu ar deține averi de circa două milioane de euro. Fiul solistului Ion Dolănescu a vorbit și despre felul în care mama sa vitregă a ales să împartă agoniseala ei cu cei trei copii: Leontina, Camelia și Ionuț. Dragoș Dolănescu a povestit că artista nu obișnuia să-și cheltuie banii pe diverse petreceri ori mese festive. Nu același lucru l-a putut spune și despre tatăl său, regretatul artist Ion Dolănescu.

„Maria Ciobanu a câștigat mai mult de două milioane de euro, pentru că nu era petrecăreață ca tata, să dea banii pe mâncare și pe băutură pentru sutele de invitați acasă. Tata a lăsat în urmă o avere de un milion de euro, dar a avut mult mai mult. El a cheltuit foarte mulți bani pe chefuri, la el în casă venea lumea zilnic, nu conta că era luni sau duminică, el era ospitalier”, a povestit Dragoș Dolănescu.

Copiii lui Ion Dolănescu, disensiuni din pricina averii lăsate de artist

Dragoș Dolănescu, care ocupă funcția de deputat în Costa Rica, a vorbit și despre conflictul pe care l-a avut cu fratele său, Ionuț, din pricina averii tatălui lor.

„Foarte bine a procedat Maria Ciobanu. Nu trebuie să se ajungă la balamuc, între copii, așa cum am avut eu cu Ionuț, fratele meu, pe averea de un milion de euro a tatălui nostru, Ion Dolănescu.

N-ar mai fi existat aceste certuri dacă el ar fi lăsat lucrurile clare. Orice om care are copii trebuie să-și facă testamentul, moartea nu te întreabă câți ani ai în buletin, te ia și la 50 de ani, îți cade ceva în cap, pe stradă, și te duci. Poți face testament la notar, să scrii cu mâna ta sau la un preot, eu așa știu”, a mai spus Dragoș Dolănescu.

Războiul dintre frații Dolănescu continuă

Dragoș Dolănescu a explicat și cum fratele său a preluat întreaga moștenire a lui Ion Dolănescu, deși averea ar fi trebuit să fie împărțită între fii, așa cum a decis să procedeze și artista Maria Ciobanu.

„Tata poate că a lăsat un testament, însă doar Ionuț a intrat în camera lui, nu a lăsat pe nimeni altcineva. Frumos și corect ar fi fost ca eu și Ionuț să intrăm împreună în dormitorul lui, după decesul tatălui nostru. Cred că a lăsat ceva scris, dar asta n-o să știm niciodată, toate actele au fost preluate de Ionuț, înainte ca eu să vin în țară.

Cred că Maria Ciobanu va împărți în mod egal și drepturile ei de autor. Așa era corect și la mine și la Ionuț, adică 50% la fiecare, dar el a luat tot de la tata, nu știu cum și de ce și dacă așa e corect. Cred că nici nu trebuia să ne luptăm pentru drepturile de autor ale lui Ion Dolănescu, melodiile lui, compuse de el, 1.000 la număr, îi aparțin poporului român. A iubit această țară. Și acum toată munca lui din muzică, din drepturile lui de autor, este la Ionuț”, a mai spus Dragoș Dolănescu, conform Ego.ro.