Evenimentul ZileiEconomieDeși a cheltuit enorm, fondatorul Amazon, Jeff Bezos a ajuns la o avere de 171 de miliarde dolari

Deși a cheltuit enorm, fondatorul Amazon, Jeff Bezos a ajuns la o avere de 171 de miliarde dolari

Deși a cheltuit enorm, fondatorul Amazon, Jeff Bezos a ajuns la o avere de 171 de miliarde dolari
Jeff Bezos este unul din miliardarii lumii. A început din garajul de acasă. Atunci, părinții săi au fost șocați că el ar renunța la un loc de muncă comod pe Wall Street pentru a vinde cărți pe internet. Acum are o avere uriașă pe care o cheltuiește în diverse proiecte.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos a devenit una dintre cele mai bogate și mai recunoscute figuri din lumea tehnologiei. Jeff Bezos a fondat gigantul de comerț electronic Amazon în 1994 din garajul său din Seattle. El a demisionat din funcția de CEO pentru a deveni președinte executiv în iulie 2021 al unei companii proprii. Averea sa este estimată la 171 miliarde de dolari în 2022, potrivit Forbes.

Dar nu s-a dat în lături la cheltuieli. Bezos a vândut acțiunile sale Amazon în valoare de 8,8 miliarde de dolari în 2021 și a dat, de asemenea, unele acțiuni apropiaților săi; acum deține ceva mai puțin de 10% din companie. El și soția sa MacKenzie au divorțat în 2019, după 25 de ani de căsnicie, iar el i-a transferat un sfert din participația de atunci de 16% din Amazon. Jeff Bezos deține The Washington Post și Blue Origin, o companie aerospațială care dezvoltă rachete; a zburat pentru scurt timp în spațiu în iulie 2021.

Criticat pentru tratamentul acordat angajaților

Amazon s-a confruntat cu critici din partea senatorilor americani și a publicului larg pentru tratamentul dur acordat lucrătorilor din depozite în timpul pandemiei de coronavirus.

Ultimii ani i-au adus un divorț de mare profil mediatic, o călătorie cu o navă spațială la marginea spațiului, prețul acțiunilor companiei sale a crescut vertiginos în timpul pandemiei și plecarea sa din funcția de CEO al companiei pe care a fondat-o acum 28 de ani.

În zilele noastre, bărbatul de 58 de ani se concentrează asupra celorlalte eforturi ale sale, inclusiv pe compania sa de explorare spațială Blue Origin, cu care a zburat recent actorul William Shatner până la marginea spațiului. William Shatner și alți trei pasageri au zburat la marginea spațiului la bordul rachetei New Shepard și au aterizat în siguranță în octombrie 2021.

Zbor în spațiu și mass-media

La cinci decenii după ce a debutat ca comandantul explorator al cosmosului, căpitanul James T. Kirk, în „Star Trek”, actorul William Shatner a reușit să zboare în spațiu și în viața reală. Blue Origin, compania de rachete fondată de Jeff Bezos în 2000, a lansat un echipaj de patru persoane la marginea spațiului la bordul sistemului său de lansare New Shepard.

Întregul zbor durează doar 11 minute, pasagerii ajungând la o altitudine de 100 km. Acolo au avut parte de aproximativ trei minute de imponderabilitate.

Jeff Bezos a cheltuit 250 de milioane de dolari cu ziarul The Washington Post, pe care l-a cumpărat în 2013. El a fost, de asemenea, ocupat să încerce să-și treacă megayacht-ul în construcție de 500 de milioane de dolari într-un șantier olandezolandez și îi place să călătorească pe tot globul cu iubita Lauren Sanchez.

Și, desigur, există ceea ce spune Forbes, respectiv averea de 171 miliarde de dolari pe care a acumulat-o de-a lungul anilor. Iată cum o cheltuiește, de la imobiliare la călătorii până la proiectele sale personale.


Accesează: