Top trei preparate franțuzești. Rețele la care nu vei mai renunța niciodată

Top trei preparate franțuzești. Rețele la care nu vei mai renunța niciodată

Mâncarea franțuzească este absolut divină, uşor de preparat şi nu necesită ingrediente sofisticate.

Rețetele pentru preparatele din bucătăria franțuzească sunt sofisticate, delicate, pline de savoare și, oriunde le-ai mânca, îți amintesc de restaurantele cochete din Paris sau Bordeaux. Fie dacă plănuiți să plecați într-o vacanță în Franța, fie ați vizitat superba țară și vă simțiți melancolici, vă propunem trei rețete de mâncare franțuzească, preparate ce garantăm că vor fi pe placul tuturor.

Cartofi franțuzești la cuptor

Ingrediente: 100 ml smântână; 100 g cașcaval; 100 g unt; 6 ouă; 300 g brânză telemea de oaie; 1 kg cartofi roşii;

Ne puteți urmări și pe Google News

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare, acoperiți cu un capac. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăță de coajă și se împart în felul următor: jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.

Se rade brânza de oaie pe răzătoarea mică și se amestecă cu 3 ouă crude. Celelalte trei ouă se fierb bine. Se unge tava cu unt, pe toată suprafața și se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi și brânza amestecată cu ouăle.

Se adaugă ouăle fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu cașcaval ras și cu smântână şi se bagă în cuptor.

Se vor servi calzi, fie simpli, fie alături de o friptură.

Cordon Bleu de pui la cuptor

Ingrediente

2 bucăți de piept de pui (circa 200g fiecare); 4 felii cașcaval ;4-6 felii de șuncă (circa 80 g); 1 ou; 2 linguri de făină; pesmet (sau pâine uscată bine fărâmițată, să fie mai crocant) + ulei/unt topit;

Se amestecă pesmetul /pâinea uscată fărâmițată cu puțin ulei/unt topit într-un bol. Se împrăștie pe fundul unei tăvi și se dau la prăjit în cuptorul încins pentru 3 minute. Se scot de acolo imediat și se pun într-un bol.

Se taie transversal fiecare piept de pui, se împăturește fiecare felie de brânză o dată și se bagă 2 felii în fiecare pui. La fel se procedează și cu feliile de șuncă. Se prinde cu scobitori și se asezonează cu sare și piper.

Se bate oul cu făina. Se dau bucățile de pui prin mixtura de ou și apoi prin pesmet. Se pun pe tavă și se stropesc ușor cu ulei/unt topit. Se dau la cuptor 25-30 de minute sau până când sunt aurii la exterior și bine pătrunse. Se lasă la răcit 5 minute înainte de servire. Se pot servi alături de o salată.

Pui Marengo

Ingrediente

8 bucăți de pui; 2 linguri ulei de măsline; 2 linguri de unt; 2 linguri pastă de roșii;  2-3 roșii tăiate cubulețe; 200-250 g ciuperci; 170 ml vin alb sec; 50 g făină; 1 ceapă tocată; 2 căței de usturoi pisați; sare, cimbru și piper după gust; pătrunjel (opțional) pentru servit;

Uleiul și untul se pun la încins într-o tigaie care nu se lipește. Între timp, se asezonează bucățile de pui, se dau prin făină și se pun la rumenit. Când s-au făcut pe toate părțile, se scoate puiul deoparte și se adaugă ceapa și usturoiul în tigaie. Se amestecă și lasă totul la făcut la foc mic, 5 minute.

Se adaugă vinul alb peste și se combină cu sosul (fie el și întărit pe tigaie) rezultat. Se adaugă roșiile, pasta de roșii, cimbrul și bucățile de pui. Acoperă totul și lasă să se facă la foc mic timp de 30 de minute.

Se adaugă ciupercile, se amestecă ușor și mai lasă 15 minute. Se pune și pătrunjelul înainte să se dea totul de pe foc.

Se pot servi puiul cu un orez, cartofi copți aromatizați sau niște cartofi duchesse.