Evenimentul Zilei > Economie > Top 5 cele mai bune mașini electrice de pe piață
Top 5 cele mai bune mașini electrice de pe piață

Top 5 cele mai bune mașini electrice de pe piață

Vrei să scapi pentru totdeauna de grija alimentării cu carburant? Află care sunt cele mai efi ciente autoturisme electrice în 2015

Mașinile electrice reprezintă o alternativă atractivă atât pentru șoferii care nu vor să polueze deloc atmosfera cu emisii de carbon, cât și pentru cei care vor să scape de mersul la stațiile de alimentare cu benzină și motorină.

Vestea bună pentru acești șoferi este că, an de an, eficiența acestei categorii de autoturisme este în creștere. Un avantaj îl reprezintă faptul că bateriile mașinilor electrice pot fi încărcate la o priză obișnuită, ceea ce face ca operarea unui asemenea model să fie mai comodă și mai puțin consumatoare de timp.

Chiar dacă, deocamdată, în România sunt prea puține stații publice unde autoturismele electrice pot alimenta cu curent, acest segment este în creștere și câștigă tot mai mulți adepți.

Mai silențioase și mai eficiente

Branduri mari, precum Nissan, Renault și BMW, au lansat mașini exclusiv electrice, iar unele modele sunt chiar impresionante. În plus, branduri precum Tesla, Mini, Volkswagen, Smart, Mitsubishi, Citroen și Peugeot reprezintă alți producători de autoturisme electrice care își cresc tot mai mult cota de piață, scrie publicația britanică Auto Express.

Dar care dintre modele este cel mai potrivit pentru a fi cumpărat și folosit de către clienți? Auto Express a prezentat o listă a celor mai bune mașini electrice, pentru a vă ușura decizia.

Nu uitați că un autoturism exclusiv electric este mai silențios, în lipsa motorului cu ardere internă, și înseamnă să uiți pentru totdeauna de drumurile la stațiile de alimentare cu carburant.

1. BMW i3 este un autoturism electric ce asigură un nivel înalt de calitate și costuri de funcționare reduse. Acest model păstrează tradiția de tracțiune spate, însă utilizează un motor electric de 170 CP, combinat cu o baterie litiu- ion de 22 kWh care cântărește 200 kg. Chiar dacă are o dimensiune similară cu cea a unui Ford Fiesta, în interior ai senzația că mașina este mai mare și mai înaltă. BMW i3 poate atinge o viteză maximă de 150 km/oră.

Preț: de la 35.000 de euro

2. Tesla Model S este un model rapid și luxos, putând atinge viteza de 500 km/oră, în condițiile în care majoritatea autoturismelor electrice abia ajung la 160 km/oră. Automobilul nu are un buton de start. Este suficient ca șoferul să intre pentru ca mecanismul să se activeze și să poată fi coordonat de pe un ecran tactil de 17 inchi. Clienții pot alege între o baterie de 60 kWh sau una de 80 kWh.


FOTO: . Tesla Model SPreț: de la 60.000 de euro

3. Volkswagen e-up!, versiunea electrică a autoturismului de oraș Volkswagen e-up! produs de grupul VAG (Volkswagen-Audi Group), este perfect pentru a fi condus în localitate. Acest model, care este disponibil la noi din această vară, este la fel de agil și jucăuș ca și varianta pe carburant. Motorul său electric dezvoltă o putere maximă de 60 kW (80 CP), iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 135 km/oră.


FOTO: Volkswagen e-up!Preț: de la 9.012,32 de euro

4. Nissan Leaf este unul din primele autoturisme electrice ce au pătruns pe piața europeană și a reușit să se mențină în topul opțiunilor cumpărătorilor, fiind cel mai bine vândut model electric din Europa, anul trecut. Autonomia maximă este de circa 200 km la o singură încărcare. Nissan Leaf este prima mașină de serie care oferă opțiunea de a fi vopsită cu o vopsea fosforescentă.


FOTO: Nissan Leaf Preț: de la 18.000 de euro

5. Volkswagen e-Golf este varianta electrică a autoturismului de familie preferat. e-Golf are o autonomie de până la 190 de kilometri la o singură încărcare (24.2 kWh) și poate atinge o viteză maximă de 140 km/oră. e- Golf dispune de trei moduri de condus intuitive și de patru niveluri de frânare cu recuperare a energiei, care contribuie la folosirea potențialului maxim din fiecare încărcare a bateriei. Mașina accelerează în 10,4 secunde de la 0 la 100km/oră.


FOTO: Volkswagen e-GolfPreț: de la 34.900 de euro