Candidatul PNL la funcţia de primar al comunei băcăuane Săuceşti, Costinel Şefăniţă Manea, a încălcat legea electorală. Asta deoarece, marţi seara, în timpul unui spectacol din centrul comunei cu artişti de muzică populară a organizat şi o tombolă la care a oferit câştigătorilor televizoare, maşini de călcat şi biciclete.

"Din câte ştiu eu, lumea nu prea dorea să îl voteze pe Manea. Dar acum, după spectacolul ăsta, s-ar putea să se sucească. A invitat şi pe Sofia Vicoveanca şi Irina Loghin. Spectacolul a fost frumos. Văd că fiarele de călcat au fost câştigate numai de femei. Nu ştiu cum se s-a nimerit!", a spus Mihai Gârbea, un localnic de 42 de ani.

"La spectacol a fost lume multă. Dar eu sunt convins că, în dimineaţa votului, lumea ştie ce are de făcut. Mai ales că, la prima oră oamenii sunt flămânzi. Nu cred că or să se gândească atunci la biciclete şi televizoarele de la tombolă. Omul vrea mâncare!", crede Bogdan Cristea, de 20 de ani din Săuceşti.

"Bunurile vor fi restituite!"

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) susţin că, în acest caz s-a încălcat legea electorală, ba mai mult este o infracţiune. "Legea interzice organizarea tombolelor la acţiuni electorale. Este o infracţiune! Bunurile vor fi restituite celor care le-au oferit!", a declarat Violanda Vartolomei, preşedinta BEJ.

"Nu sunt analist politic!" Contactat telefonic, senatorul Aron Popa, purtător de cuvânt al PNL Bacău a spus că nu are nimic de comentat referitor la tombola de la Săuceşti. "Nu sunt analist politic. Nu am nimic de comentat! E treaba celui care a organizat. Eu ştiu doar că PNL nu încurajează pe cei care încalcă legea", a declarat Popa.

În schimb, Costinel Ştefăniţă Manea, candidatul care a organizat spectacolul electoral e convins că nu a încălcat legislaţia. "Nu e mită. E doar o sponsorizare de la firmele unor prieteni!", a declarat el.

(16:22)