Tocătoarele din plastic, un dușman real pentru sănătatea noastră

Tocătoarele din plastic, un dușman real pentru sănătatea noastră Tocător alimente. Sursa foto: Pixabay

Tocătoarele din plastic sunt găsite în majoritatea caselor și bucătăriilor de restaurante. Dar un studiu sugerează că acestea sunt o sursă de particule de dimensiuni micrometrice.

Tocătoarele din plastic sunt un real duşman. Cercetătorii spun că tăierea morcovilor pe tocătoarele de plastic ar putea produce zeci de milioane de microparticule pe an. Din acest motiv, prezența microplasticelor în corpul nostru a devenit o realitate cu care ne confruntăm în fiecare zi.

Aceste particule provin din diverse surse, cum ar fi sticlele de apă, hainele și vopseaua şi ustensilele din bucătărie. Cu toate acestea, efectele pe termen lung ale microplasticelor asupra sănătății rămân în mare parte necunoscute.

Tocătoarele din plastic, un dușman real pentru sănătatea noastră

Experții subliniază necesitatea unor investigații amănunțite cu privire la impactul acestor particule asupra corpului nostru. Dezbaterea din jurul microcipurilor de plastic este împărțită. Unele persoane continuă să le folosească deoarece nu există dovezi concrete ale unor efecte negative directe asupra sănătății.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, alții sunt prudenți din cauza preocupărilor legate de potențialele riscuri pe termen lung și de impactul asupra mediului. Experții recomandă să evităm tocătoarele din plastic nu numai din cauza microplasticelor, ci și pentru a reduce expunerea la substanțe chimice.

Pericolul din bucătărie

Cercetătorii au colectat și măsurat particulele de dimensiuni micro eliberate de tocătoarele de tăiat, care au fost lovite în mod repetat de un cuțit. În testele lor, ei au comparat modelele de tocat ale cinci persoane și cele ale unei persoane pe diferite materiale cu și fără morcovi.

Tăietură, Cuţit, Tocat, Pătrunjel, MărarTocătoarele din plastic sunt un real duşman. Sursa foto. Pixabay

Din rezultate, echipa a calculat că pregătirea alimentelor ar putea produce 14 până la 71 de milioane de microplastice de polietilenă și 79 de milioane de microplastice de polipropilenă din plăcile respective în fiecare an.

Tocătoarele din plastic trebuie înlocuite

Atunci când căutați o alternativă sustenabilă la tocătoarele din plastic, sunt preferate tocătoarele din lemn sau bambus. Aceste materiale naturale sunt durabile și mai puțin susceptibile de a găzdui bacterii.

Sticlele de apă din oțel inoxidabil și recipientele de depozitare neplastice sunt, de asemenea, recomandate pentru a reduce ingestia de microplastice. Pe măsură ce aflăm mai multe despre impactul tocătoarelor din plastic, este important să ne reevaluăm alegerile noastre zilnice, scrie acs.org.