Evenimentul Zilei > Actualitate > Tentativă eșuată de trecere ilegală a frontierei. Minor afgan, descoperit în geamantanul unei românce. VIDEO
Tentativă eșuată de trecere ilegală a frontierei. Minor afgan, descoperit în geamantanul unei românce. VIDEO

Tentativă eșuată de trecere ilegală a frontierei. Minor afgan, descoperit în geamantanul unei românce. VIDEO

Un adolescent afgan, în vârstă de 15 ani, a fost descoperit, într-un tren cu destinația Austria, în geamanatanul unei tinere.

Poliţiția de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au descoperit, într-un tren international, un adolescent afgan ascuns în geamantanul unei tinere românce. Trenul acea destinația Viena, Austria, iar cetățeanul afgan a crezut că poate trece fraudulos frontiera, astfel, ascuns, în bagaje. Anunțul a fost făcut de Poliția de Frontieră printr-un comunicat de presă, în care a prezentat situația de fapt.

„Astăzi dimineaţă (miercuri, 18 august, n. red.), în jurul orei 02:20, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager în trenul IR 346 – 1, o femeie, cetăţean român, în vârstă de 24 de ani”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, în fața autorităților, femeia a devenit agitate, iar acest lucru le-a dat de bănuit celor care o verificau. Aceștia au trecut la cercetarea amănunțită a bagajelor, iar în momentul în care au deschis geamantanul l-au găsit pe adolescentul afgan.

„La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat semne vizibile de agitaţie, motiv pentru care s-a procedat la controlul amănunţit al bagajelor. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit un adolescent ascuns într-un geamantan care îi aparţinea femeii”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

Femeia era iubita fratelui minorului fugar

Din primele cercetări s-a stabilit că tînăra femeie este prietena fratelui minorului de 15 ani care a încercat să treacă frontiera ascuns astfel. De altfel, aceasta a confirmat că intenționa să-l ducă pe băiat la fratele său care se află în Germania.

După ce a fost descoperit în geamantan, minorul a fost preluat de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Arad. El va fi găzduit într-unul din centrele de minori până când se va stabili ce se va întâmpla în continuare.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Urmează ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale în cazul femeii.