Evenimentul Zilei > International > Vin peste noi să ne omoare! Apelul disperat al unei regizoare din Afganistan
VIDEO

Vin peste noi să ne omoare! Apelul disperat al unei regizoare din Afganistan

Un proeminent regizor afgan și-a înregistrat fuga dramatică din Kabul în timp ce forțele talibane se apropiau duminică. A cerut ajutor pe rețelele sociale, spunând că militanții „vin să ne omoare”.

Cunoscuta regizoare afgan Sahraa Karimi a pledat patetic pentru ajutor duminică, în timp ce talibanii s-au concentrat asupra Kabul, postând pe Twitter: „Vor să ne omoare”. Ofensiva talibană era de neoprit după cucerirea principalului oraș din Afganistan.

„Vin peste noi și or să ne omoare”, anunțul dramatic al unei cunoscute regizoare afgan în timp ce talibanii ocupă toată țara, a atras atenția mass-media internaționale. „Din păcate, talibanii au intrat în Kabul și am fost reținuți”, a spus Sahraa Karimi într-un videoclip de pe Instagram publicat duminică. „Rugați-vă pentru noi.”

Filmările înfiorătoare o arată pe Karimi, directorul general al companiei filmului afgan condus de stat, cum aleargă pe străzile din Kabul în timp ce forțele talibanilor ocupau orașul. Se putea citi frica evidentă pe fața ei.

De asemenea, Karimi a apelat la Twitter pentru a cere ajutor. „Talibanii au înconjurat Kabul”, a scris ea. „M-am dus la bancă să iau niște bani, au închis și au evacuat. Încă nu-mi vine să cred că s-a întâmplat asta. Vă rugăm să vă rugați pentru noi, voi relata din nou”, a spus Karimi. „Hei, poștă a acestei mari lumi, te rog să nu taci. Ei vin să ne omoare ”.

După cum ați aflat, forțele talibane s-au deplasat rapid în Afganistan și au ocupat duminică capitala după ce trupele americane au fost retrase de președintele Biden în urma unui război prelungit timp de 20 de ani.

Oficialii ambasadei SUA i-au avertizat pe cetățenii americani să „se adăpostească”, în timp ce majoritatea angajaților ambasadei s-au strâns la aeroportul din Kabul – unde forțele de securitate au început să nu mai facă față încă de duminică.

Între timp, președintele afgan Ashraf Ghani a fugit din țară în timp ce talibanii au închis încercuirea.

„Cerul din Kabul, care era tăcut seara noaptea”, a postat pe Twitter Kamiri, „iar briza serii de vară te-a obligat să deschizi fereastra și să-ți lași fața să se răcorească.  Briza rece a vieții de acasă, este acum plină de sunet de elicoptere, avioane, sunete de război.

„Aceasta este partea care frânge inimile oamenilor”, a adăugat ea. „Suntem vânduți”.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News