Evenimentul Zilei > International > Imagini incredibile din palatul generalului afgan care a fugit din calea talibanilor. Luxul este orbitor. VIDEO-FOTO
Imagini incredibile din palatul generalului afgan care a fugit din calea talibanilor. Luxul este orbitor. VIDEO-FOTO

Imagini incredibile din palatul generalului afgan care a fugit din calea talibanilor. Luxul este orbitor. VIDEO-FOTO

Imaginile cu luxul exorbitant în care trăia un general afgan Abdul Rashid Dostum, care a fugit din calea insurgenților, sunt incredibile.
Imagini de mai jos au fost filmate de talibani în palatul temutului general. Imaginile din palatul liderului militarilor afgani, care a fugit din orașul Mazar-i-Sharif înainte de a fi cucerit de insurgenți, arată luxul orbitor în care trăia acesta.

Abdul Rashid Dostum este unul din cei mai cunoscuți lideri militari regionali, care conduce trupe formate din mii de soldați aflați la dispoziția lui. El a fugit sâmbătă din Mazar-i-Sharif înainte de a fi preluat de talibani și s-a refugiat în Uzbekistan, scrie Al Arabiya.

palat

Dostum și Atta Mohammad Noor, fostul guvernator al provinciei Balkh, sunt implicați în războaiele din Afganistan încă din zilele invaziei sovietice și se numără printre cei mai aprigi dușmani ai talibanilor.

Talibanii au ocupat sâmbătă orașul Mazar-i-Sharif fără să întâmpine rezistență, forțele de securitate retrăgându-se spre nord, în Uzbekistan.

Insurgenții au ajuns la domiciliul generalului Dostum, unde au filmat luxul orbitor în care trăia acesta, în total contrast cu traiul din Afganistan, una dintre cele mai sărace țări din lume.

Infamul Abdul Rashid Dostum s-a întors în Afganistan, în timp ce talibanii se apropiau de controlul asupra cetății sale

Ehsan Nero, un purtător de cuvânt al fostului parașutist al armatei, a declarat că Dostum a sosit miercuri seara la Kabul și se întâlnește cu înalți oficiali pentru a vorbi despre securitate în Sheberghan, capitala provinciei Jawzjan.

Dostum a supravegheat una dintre cele mai mari miliții din nord, care a câștigat o reputație înfricoșătoare în lupta împotriva talibanilor din anii 1990 – împreună cu acuzațiile că forțele sale au masacrat mii de prizonieri de război insurgenți.

Luptele din conflictul de lungă durată din Afganistan au început să se intensifice în luna mai, când forțele SUA și alte forțe străine au început etapa finală a retragerii care urmează să fie finalizată la sfârșitul acestei luni.

Video cu luxul din Palatul Generalului Dostum

 

Talibanii controlează deja porțiuni mari din mediul rural și provoacă acum forțele guvernamentale afgane în mai multe orașe mari.

Amenințarea talibanilor a venit după ce armata afgană a continuat un contraatac în orașul sudic Lashkar Gah, unde insurgenții s-au infiltrat în mai multe părți. Armata a spus celor 200.000 de oameni ai orașului să evacueze marți.

Insurgenții au preluat controlul asupra unor zone vaste din mediul rural și orașe cheie de frontieră, profitând de vidul de securitate lăsat de retragerea forțelor SUA.

Acum vizează orașe, cu lupte acerbe timp de o săptămână în jurul orașului Herat, lângă granița de vest cu Iranul, precum și Lashkar Gah și Kandahar în sud, informează alarabiya.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: