Evenimentul Zilei > Justitie > Tentativă de ASASINAT în Suceava. Un AFACERIST a vrut să plătească 30.000 de lei pentru LICHIDAREA un fost partener
Tentativă de ASASINAT în Suceava. Un AFACERIST a vrut să plătească 30.000 de lei pentru LICHIDAREA un fost partener

Tentativă de ASASINAT în Suceava. Un AFACERIST a vrut să plătească 30.000 de lei pentru LICHIDAREA un fost partener

Poliţiştii din judeţul Suceava au dejucat o tentativă de asasinat care viza un om de afaceri. Oamenii legii au prins în flagrant un afacerist din Câmpulung Moldovenesc în timp ce plănuia cu un individ asainarea unui fost partener, contra sumei de 30.000 de lei.

Cei doi bărbaţi au fost prinşi în timp ce încercau să pună la calea asasinarea afaceristului. Familia victimei susţine că este terorizată de mai mult timp de bprbatul care plănuia crima. Pe de altă parte, Constantin Axintioi, suspectul acuzat de plănuirea asasinatului susţine că totul este o înscenare.

Bărbatul de 42 de ani şi fostul sau partener, în vârstă de 34 de ani, care urma să fie asasinat, deţinuseră împreună o exploatare forestieră în judeţul Suceava. Însă, după un timp, s-au certat din cauza banilor şi a unor zone pe care cel mai în vârstă voia să le exploateze singur. În cele din urmă, Constantin Axintioi a hotărât să-şi lichideze fostul colaborator, scrie ştirileprotv.ro.

De cealaltă parte, bărbatul ameninţat, Andrei Ţăranu, susţine că fostul său partener de afaceri l-a ameninţat cu un pistol şi a bătut-o pe mama lui. El spune că a făcut nenumărate plângeri la poliţie, dar nu s-a luat nicio măsura. Potrivit acestuia, asasinatul urma să se petreacă într-o pădure.

Bărbatul plătit să comită asasinatul, Adrian Popescu, a recunoscut planul. "Mi-a zis să înscenez un accident, de exemplu, un copac care să cadă peste el în pădure. Dacă nu îmi reuşea, să iau un pistol şi să-l împuşc. Mi-a povestit că în pădure s-au mai întâmplat astfel de crime şi că el oricum e acoperit, că are relaţii", a declarat acesta.

Bărbatul s-a speriat şi a anunţat procurorii DIICOT, care au pregătit apoi întregul flagrant.

Afaceristul care a vrut să-şi asasineze fostul partener ar putea primi 20 de ani de închisoare.