Iată mesajul integral al lui Tăriceanu

 

„Am aflat azi o informație care merită, cred eu, mult mai multe comentarii: președintele României, dl.Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc pe 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989.

După ce a trimis la Sibiu un mare summit internațional care trebuia să aibă loc în Capitală, Președintele hotărăște să devanseze aniversarea Revoluției cu exact 210 zile, şi fix înaintea alegerilor europene.

E evident că miza nu poate fi alta decât folosirea în scopuri electorale a unor elemente emoționale precum înlăturarea comunismului, sacrificiul martirilor şi regăsirea libertății. Nu-i de mirare că, deja, fiul marii disidente Doina Cornea și-a exprimat, concomitent, stupefacția și refuzul față de inițiativa prezidențială, iar asociațiile de revoluționari sunt în derută maximă.

O dovadă nouă a disperării maxime de la Palatul Cotroceni!

Amintindu-ne că rigurosul nostru președinte neamț a avut cândva și ideea alinierii României la ora Germaniei (nu e glumă!) ne gândim că ar mai putea opera niște modificări similare celei sus pomenite: Ziua Copilului ar putea fi comasată cu Rusaliile, Crăciunul cu 1 Decembrie, ca să mai degrevăm Revelionul și, poate, chiar aranjează ca Naționala de fotbal să joace toate meciurile de calificare la EURO 2020 în aceeași zi, ca să o numim Ziua Fotbalului.

Dincolo de glumă, mi-e greu să scap de un gând: dar dacă președintele vrea sărbătorirea Revoluției în mai pentru că știe sigur că nu va mai fi în funcție în decembrie?” a scris Tăriceanu pe Facebook.