Trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani, bănuiți de comiterea mai multor furturi din locuințe au fost reținuți de polițiștii bucureșteni, chiar în timp ce dădeau o spargere la un apartament, din Sectorul 6 al Capitalei.  În acest sector dar și în alte zone ale Capitalei au fost înregistrate mai multe astfel de fapte, rămase cu autor necunoscut, dar cu același mod de operare. Spargerile erau date, în general, aproape de miezul nopții și erau vizate apartamentele unde hoții știau că proprietarii nu sunt acasă. Marți seara, însă, ghinionul spărgătorilor a fost că au fost văzuți de un vecin care a sunat la 112, în jurul orei 23.15.

Ajunși la fața locului, polițiștii de la Secția 20 i-au surprins pe tineri în curtea blocului în fața ferestrei unui apartament de la parter. Oamenii legii au observant că grilajul metallic al ferestrei era dislocate și prezenta urme de forțare. Pe jos se aflau mai multe bunuri sustrase din apartament.

Polițiștii au stabilit că hoții se deplasau la ponturi cu un taxi, condus de tânărul de 22 de ani.

În mașină a fost găsită o trusă cu diferite scule pe care, cel mai probabil, cei trei le foloseau la spargeri. De asemenea, asupra hoților au fost găsite mai multe obiecte folosite la furt.

Cei trei tineri sunt cercetați, deocamdată, pentru tentativă de furt, urmând la polițiștii să stabilească dacă ei se fac vinovați și de alte fapte. Unul dintre ei a fost arestat preventive iar ceilalți doi au fost puși în arest la domiciliu.

 

Te-ar putea interesa și: