Evenimentul Zilei > Sport > Surpriză pregătită de UEFA pentru paramedicii care i-au salvat viața lui Christian Eriksen, după ce danezul a suferit un stop cardiac
Surpriză pregătită de UEFA pentru paramedicii care i-au salvat viața lui Christian Eriksen, după ce danezul a suferit un stop cardiac

Surpriză pregătită de UEFA pentru paramedicii care i-au salvat viața lui Christian Eriksen, după ce danezul a suferit un stop cardiac

Paramedicii care l-au ținut în viață pe Christian Eriksen, mijlocașul danez și soția sa sunt cu toții invitați la finala de duminică a Euro 2020.

Unul dintre paramedici, Peder Ersgaard, a spus că este onorat de invitaţia făcută de Aleksander CeferinReprezentanții UEFA au trimis invitaţii internaţionalului danez Christian Eriksen şi paramedicilor care i-au acordat primul ajutor în momentul în care jucătorul s-a prăbuşit pe teren în meciul Danemarca –  Finlanda (0-1) de la EURO 2020. Biletele sunt pentru finala competiției, ce se va disputa, duminică, pe „Wembley”.

Eriksen, soția sa și paramedicii care i-au salvat viața danezului sunt invitați la finala Euro

UEFA a menţionat că şi soţia lui Eriksen este invitată, alături de cei 6 paramedici. Unul dintre paramedici, Peder Ersgaard, a spus că este onorat de invitaţia făcută de Aleksander Ceferin. „Sunt emoţionat ca un copil în Ajunul Crăciunului. Sunt mândru de întreaga echipă care a acţionat atunci, căci nu a fost un efort individual ci unul colectiv”, a spus Ersgaard. El a mai afirmat că speră să vadă în finală Danemarca, conform Agerpres.

La dtaa de 18 iunie, mijlocaşul Christian Eriksen a fost externat după o operaţie reuşită, la şase zile distanță după ce a suferit un stop cardiac în timpul partidei cu Finlanda ce s-a disputat la Copenhaga. Medicii au indicat că i-au implantat lui Christian Eriksen un defibrilator cardiac, după ce fotbalistul s-a prăbuşit pe teren în cursul meciului Danemarca – Finlanda (0-1), disputat în Grupa B a EURO 2020.

Eriksen a suferit un stop cardiac în minutul 43 al meciului de la Copenhaga, fiind resuscitat pe gazon înainte de a fi transportat la un spital din capitala daneză, unde a fost operat, existând un mare semn de întrebare în ce priveşte continuarea carierei sale.

Asaltat de mesaje de susținere după stopul cardiac

„Operaţia a decurs bine şi mă simt bine ţinând cont de împrejurări”, declara atunci, într-un comunicat, jucătorul, care i-a putut vizita pe coechipierii săi aflaţi într-un cantonament la nord de Copenhaga. Christian Eriksen a mulţumit totodată pentru nenumăratele mesaje de susținere pe care le-a primit.