Evenimentul Zilei > Actualitate > Superman din Chitila a fost reținut de poliție. Cu ce se ocupa „supereroul” autohton
Superman din Chitila a fost reținut de poliție. Cu ce se ocupa „supereroul” autohton

Superman din Chitila a fost reținut de poliție. Cu ce se ocupa „supereroul” autohton

Superman a fost reținut la Chitila, de polițiști, și dus după gratii, după ce a solicitat taxă de protecție unor vecini. El este cercetat pentru șantaj.

Superman la care facem referire, așa cum probabil bănuiți, nu este eroul din benzile desenate și filmele americane ci un tânăr de 36 de ani care locuiește în Chitila. Acesta este chiar numele pe care i l-a dat nașul său în speranța că va ajunge la fel de cunoscut precum îndrăgitul erou american.

Superman Neamţu, așa cum se numește tânărul, a fost acuzat de vecinii săi de şantaj, după ce le-a cerut bani pentru a le permite să locuiască în continuare în preajma sa. Suma solicitată se ridică la 10.000 de euro și reprezenta, probabil, taxa de supererou.

„La data de 8 iunie a.c., polițiștii din Chitila, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au constatat o infracțiune flagrantă de șantaj, în sectorul 1 București, persoana bănuită fiind un bărbat, în vârstă de 36 de ani, care, prin amenințări cu acte de violență, realizate în mod repetat, ar fi constrâns victima, să îi dea 10.000 de euro, pentru a-i permite să locuiască în vecinătatea locuinței sale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de poliție.

Superman a fost încătușat de poliție

Doar că vecinii nu au luat seama la Superman, lângă care aveau onoarea să locuiască, și s-au adresat poliției reclamându-l pe motiv că le face viața dificilă.

Deloc impresionați de numele și personalitatea lui Superman, anchetatorii au înregistrat plângerea și au organizat un flagrant. Cu acest prilej, ei l-au prins pe bărbat, în timp ce primea banii de la vecini, și l-au pus la pământ, nu cu ajutorul Kriptonitei, ci a unei banale perechi de cătușe.

„În urma probatoriului administrat, polițiștii orașului Chitila au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, față de bărbatul bănuit, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea cu propuneri legale. În cauză, polițiștii din Chitila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR”, se mai arată în informarea transmisă de polițiști.