Centrul Covid de la Chitila s-a desființat după ce n-a funcționat niciodată. Afacere cu bani tocați, sub umbrela statului

Centrul Covid de la Chitila s-a desființat după ce n-a funcționat niciodată. Afacere cu bani tocați, sub umbrela statului

De curând s-au șters urmele eșecului medical cu bani privați. Centru Covid de la Chitila, unde niciun bolnav infectat cu Covid nu a fost tratat, a fost desființat. S-au șters toate urmele.

La jumătatea lunii aprilie, imediat după evacuarea rușinoasă de la spitalul Foișor, am scris despre unitatea medicală creată cu avizele DSU și Ministerul Sănătății într-un depozit al unei mari companii private. Era amenajată în Chitila, la doi pași de București. I s-a spus „centru-suport” pentru bolnavii cu Covid care nu se află în situații critice. Adică nu au nevoie de ventilare sau de intubare în secția ATI.

Aici, în centrul de la Chitila, trebuia să se facă o triere a pacienților, iar cei cu forme ușoare să fie îngrijiți acolo. Bolnavii cu forme grave erau trimiși la spitalele Covid. Cel puțin așa i s-a prezentat (și) președintelui Klaus Iohannis, când a fost adus acolo pentru inaugurare de către ministrul de atunci Nelu Tătaru și Raed Arafat. Un proiect generat de două ONG-uri pentru care s-au dat mulți bani, dar care s-a terminat cu un mare eșec. Și cu lacăte pe uși. Iar după apariția articolului în Evenimentul zilei s-a trecut la dezafectarea totală.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Fantoma anti Covid-19 de la Chitila”

Acum, în curtea din Chitila e curat ca-n palmă. Toate „forțele” implicate s-au retras și nimeni din Departamentul pentru Situații de Urgență sau din Ministerul Sănătății n-a venit cu o explicație despre ce a fost cu „fantoma” aceea anti-Covid de la Chitila: afacere cu bani tocați?, afacere cu bani spălați?, nepricepere în gestionarea proiectului?, ce s-a făcut cu mormanul de bani adunați din sponsorizări de la zeci de firme mari?

Nici cele două fundații, inițiatoare ale proiectului prin două influente vedete tv, nu au făcut declarații despre ce s-a întâmplat la Chitila și unde au ajuns toate achizițiile făcute pentru funcționarea „centrului-suport”. De procurori, nici nu mai vorbesc. Ei ar invoca faptul că nimeni nu le-a depus o plângere penală și că e vorba de bani privați.

În materialele promoționale se scria: „Invităm mediul de afaceri să participe la amenajarea unei prime unități pre-spitalicești în București-Ilfov”. Aici au intervenit cele două ONG-uri din proiect care au făcut contracte de sponsorizare firmelor care au făcut donații. Bani mulți. Lista sponsorilor cuprinde 59 de mari companii și firme.