Evenimentul Zilei > Actualitate > Sume uriașe plătite de bucureșteni pentru serviciile ALPAB. Cât ne costă să fie aruncat un coș de gunoi
Sume uriașe plătite de bucureșteni pentru serviciile ALPAB. Cât ne costă să fie aruncat un coș de gunoi

Sume uriașe plătite de bucureșteni pentru serviciile ALPAB. Cât ne costă să fie aruncat un coș de gunoi

Municipalitatea a plătit prețuri de câteva ori mai mari, decât cele de pe piață, pentru serviciile de întreținere a parcurilor.

Primarul general, Nicușor Dan, a arătat care au fost aceste costuri pe care le consideră exagerate. El a dat acest exemplu în contextul precizărilor pe care le-a făcut cu privire la datoriile moștenite din mandatul Gabrielei Firea. Nicușor Dan a declarat că Primăria a plătit 3 miliarde de lei pentru acoperirea acestor debite.

„Pe zona de parcuri, după cum știți ALPAB, administrația noastră, are contract de delegare cu această companie municipală de parcuri și o să vă dau niște exemple de prețuri: cosire mecanică a gazonului – 1 leu pe metru pătrat, când prețul pieței e 0,23 pe metru pătrat, deci de patru ori mai mult. Cât costă să montezi și să demontezi o șipcă ruptă dintr-o bancă? 200 de lei s-o demontezi, 200 de lei s-o montezi. Cât costă să golești un coș de gunoi? 4 lei! Ca să-l golești într-un sac și să-l pui la loc”, a declarat Nicușor Dan.

El a anunțat că va opri risipa de bani publici din bugetul local și va continua procedurile de închidere a unor companii municipal.

„Lucrurile astea nu pot să funcționeze mai departe în acest mod și o să vedeți în activitatea viitoare o corectare a tarifelor și ne menținem promisiunea de închidere a companiilor și de a merge către piață pentru prețuri corecte”, a afirmat Nicușor Dan.

Când se vor rezolva problemele cu apa caldă

În cadrul conferinței de presă, primarul general Nicușor Dan și-a exprimat speranța că problemele cu apa caldă care afectează sute de blocuri din București vor fi rezolvate „într-o săptămână și un pic”. Edilul a explicat că necazurile provin de la ELCEN, care a decis să intre în revizie simultan cu două centrale.

„O revizie durează între 4 şi 6 săptămâni, sper, deci deja suntem la trei săptămâni de când a început, eu sper să mai dureze o săptămână – o săptămână şi un pic”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.