Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie de ultimă oră în Capitală. S-au redeschis parcurile!
Decizie de ultimă oră în Capitală. S-au redeschis parcurile!

Decizie de ultimă oră în Capitală. S-au redeschis parcurile!

Deși țara se află încă în stare de urgență din cauza Coronavirus, parcurile din sectorul 2 al Capitalei se vor redeschide.

Reprezentanții primăriei de sector au explicat că este vorba despre parcuri care sunt mai mult tranzitate, iar deschiderea lor scurtează distanțele parcurse de localnici, scrie Rador.

În plus, spun autoritățile, se dorește ca activitatea fizică să se facă în siguranță nu pe trotuare stau printre mașini.

În schimb, locurile de joacă, terenurile de sport și foișoarele de relaxare rămân închise. În general, cetățenii au apreciat posibilitatea de a ieși în aer liber.

Iată câteva dintre părerile cetățenilor care vor beneficia de această veste:

„Din punctul nostru de vedere și al copiilor o idee, nu știu dacă potrivită sau nu, dar, după atâtea zile de staționare în casă și restricții, binevenită. Din punct de vedere epidemiologic, nu știu care ar fi impactul”.

„Foarte bine mi se pare. Decât să mă plimb prin poluare mai bine pe aici”.

„Mare parte dintre noi am ieșit să facem mișcare cu bicicletele, să alergăm, dar sunt multe persoane care nu vin doar pentru activități sportive sau menținerea sănătății, ci pur și simplu s-au întâlnit după atâta timpul și nu știu dacă este potrivit”.

„E o idee bună, normal, că se mai plimbă omul, mai iese la aer curat. E periculos, ce să faci? Am pus masca la gură și am ieșit să mă plimb puţin, stau numai în casă, la televizor”.