„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:La data de 02.08.2015, ora 03:25, după ce a consumat băuturi alcoolice într-un club, inculpatul Atas Abdullah a condus autovehiculul marca Hyundai pe drumurile publice, având în sânge o îmbibaţie alcoolică teoretică de aproximativ 1,95 – 2.00 g ‰. Pentru a nu fi tras la răspundere penală pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, inculpatul a ignorat semnalul de oprire efectuat  lucrătorii de poliţie aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi a continuat deplasarea”, se arată în comunicatul ĂParchetului. 

Pentru a-l opri, agentul şef principal de poliţie Gheorghe Ionescu, de la Brigada de Poliţie Rutieră, a încercat să se prindă de capota mașinii. „Cu victima pe capotă şi circulând cu viteză excesivă, inculpatul a parcurs  distanţa de aproximativ 350 m după care a efectuat viraje succesive stânga – dreapta în urma cărora victima a fost proiectată pe spaţiul carosabil şi a suferit leziuni traumatice care au dus la moartea acesteia, la data de 21.08.2015. După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia şos. Pipera – şos. Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil”, se arată în referatul procurorului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.