Substanțele banale care te scapă de un calvar: îți fac aragazul ca nou. Toți le avem în casă

Substanțele banale care te scapă de un calvar: îți fac aragazul ca nou. Toți le avem în casă Sursa: Dreamstime.com

Există alternative „casnice” la produsele de curățare din comerț, pe care le putem folosi pentru a curăța aragazul de reziduuri și murdărie. Pentru asta avem nevoie doar de puțin oțet, bicarbonat de sodiu și pastă de dinți, iar rezultatul va fi cu unul cu adevărat strălucitor.

Pentru a curăța aragazul în mod eficient, folosind produse casnice, putem face uz de oțetul alb, un dezinfectant excelent care conferă și un aspect de lustruire suprafeței aragazului. Pe lângă asta, aveți nevoie de o lingură de pastă de dinți, o lingură de bicarbonat de sodiu și de o cană cu apă rece.

Cum putem curăța aragazul în mod eficient, fără produse specifice din comerț

În cana cu apă rece vom adăuga oțetul, bicarbonatul de sodiu și pasta de dinți și apoi amestecăm pentru a omogeniza substanțele. Ulterior turnăm conținutul într-o sticlă cu pulverizator și îl aplicăm pe zona pe care vrem să o curățăm, iar după clătim suprafața aragazului cu apă curată.

Curățarea aragazului cu o astfel de soluție va duce inclusiv la eliminarea petelor, motiv pentru care aceasta este recomandată și pentru curățarea în mod eficient a recipientelor de gătit, precum tigăile arse, conform Știri Diaspora.

Ne puteți urmări și pe Google News

Curățarea cuptorului cu sare

Dacă doriți să îndepărtați acele pete urâte de mâncare arsă din cuptor, aveți nevoie doar de sare, apă și oțet alb. Se face un amestec de ½ litru de apă caldă cu 250 de grame de sare. Cu o cârpă se întinde acest amestec pe pereții cuptorului. Lăsați să acționeze de la 20 până la 30 de ore.

Curățați și faceți un alt amestec din ½ litru de oțet alb, 250 de grame de sare. Turnați apoi conținutul într-o sticlă cu pulverizator și dispersați substanța în cuptor, pentru a elimina mirosurile neplăcute. Se lasă să acționeze câteva minute și se curăță.

Sfaturi pentru o curățare a casei eficientă

Experta în curăţenie Jessica Bennett a atras că atenția asupra importanței în ce privește îndepărtarea bacteriilor, prafului şi a petelor de pe mobila din locuință. Astfel, dacă doriți să îndepărtați petele și mirosurile neplăcute de pe covoare, aveți nevoie doar de vin alb și sare. Frecați petele cu vin alb. Se presară cu sare și se lasă 10 minute. După acest timp se aspiră sarea.

Un alt sfat este dezinfectarea cu substanţe chimice pentru îndepărtarea bacteriilor. Trebuie să cureți praful și apoi să folosești diferite amestecuri pentru a curăța în profunzime. Specialista a dezvăluit că și răbdarea joacă un rol important. Bennett susţine că suprafețele din plastic sau sticlă se șterg mai greu și trebuie să aștepți 5-7 minute pentru îndepărtarea germenilor şi a petelor de grăsime.

Dezinfectarea cu substanţe chimice a casei pentru îndepărtarea bacteriilor

Experta a mai explicat că nu este indicat ca gospodinele să folosească o cârpă în mai multe camere. Aceasta se bagă la spălat după fiecare curățare. Nu trebuie neglijat nici materialul din care este făcută.

Adevăratul secret este să faci curățenie de jos în sus. Mai mult, trebuie să împărţim camerele pe zone de curățare: dulap, bibliotecă, noptieră etc. Asta este o metodă eficientă și care nu te va face să speli de două ori.