De ce e bine să turnați o picătură de oțet atunci când fierbeți cartofi. Scăpați de o corvoadă

De ce e bine să turnați o picătură de oțet atunci când fierbeți cartofi. Scăpați de o corvoadă Sursa: Arhiva EVZ

Cartofii sunt preferați de oamenii din toată lumea și există o mulțime de modalități prin care să-i gătești. Specialiștii au dezvăluit care este secretul unui preparat gustos. Gospodinele trebuie să pună câteva picături de oțet când fierb leguma.

Cartoful este un aliment de bază, iar gospodinele încearcă cu orice ocazie cele mai inedite rețete. Bucătarii au mai dezvăluit un truc pentru un preparat gustos, mai exact câteva picături de oțet atunci când îi fierbi.

Cartofi prăjiți, cartofi la cuptor sau salata de cartofi sunt trei dintre preparatele preferate de mulți. Unele persoane folosesc condimente, dar uită de picăturile de oțet la fierbere.

Acesta este secretul prin care poți să faci cartofii să nu se mai sfărâme. Ei vor rămâne rezistenți, atunci când îi decojești, și te vei putea bucura de forma lor în farfurie. Trebuie să adaugi cartofii în apă, la fiert, pentru 30 de minute. După un sfert de oră, adaugă sare și piper. Când adaugi și câteva picături de oțet, cartofii vor avea crusta la exterior întreagă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialiștii te sfătuiesc să alegi oțetul tău preferat, dar să îl pui în cantități moderate.

Mere

Sursa: Pixabay

Utilizarea a câtorva picături de oțet în apă, în timpul fierberii, vor ajuta cartofii să nu se lipească de fundul oalei sau de margini.

Cea mai simplă rețetă de mâncare de cartofi

Specialiștii au dezvăluit și care este cea mai bună rețetă de mâncare de cartofi. Se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente.

Ai nevoie de:

– 5-6 cartofi mari

– 1-2 cepe potrivite (sau una foarte mare)

– 2-3 linguri de ulei

-1-2 roșii (sau 4-5 linguri de bulion)

– 1 morcov mare

– o foaie de dafin

– o jumătate de legătură de mărar verde

– sare, piper după gust

Mod de preparare:

Curăță de coajă cartofii, cepele, morcovii și roșiile și spală-le bine. Taie mărunt cepele și roșiile, iar morcovii taie-i cubulețe (sau dă-i prin răzătoarea mare).

Pune uleiul la încins într-o cratiță, la foc mediu, și adaugă ceapa. Las-o să se prăjească până devine transparentă, amestecând mereu. Pune-i un vârf de sare și un pic de apă.

Adaugă morcovii, roșiile (sau bulionul) și mărarul tocat. Mai pune apă și lasă-le să fiarbă puțin împreună.

E timpul să adaugi cartofii și încă puțină apă. Acoperă cratița și lasă totul să fiarbă până când cartofii s-au înmuiat, dar ai grijă să nu se transforme în pastă. Adaugă sarea și piperul la final și, dacă mai simți nevoia, puțină apă.