Studiu. O nouă modalitate de a face 10.000 de pași pe zi

Studiu. O nouă modalitate de a face 10.000 de pași pe zi Studiu. O nouă modalitate de a face 10.000 de pași pe zi. Sursa foto Dreasmtime

Se știe că a face 10.000 de pași în fiecare zi este un exercițiu bun pentru sănătate, dar mulți oameni consideră că este greu să atingă acest obiectiv, deoarece asta înseamnă aproximativ 8 km de mers pe jos.

Un studiu efectuat pe mai mult de 450.000 de adulți a constatat că o modalitate este să urcați pe scări. Această cercetare arată că că există modalități mai bune de a obține aceleași beneficii pentru sănătate fără a merge pe jos timp de cel puțin o oră în fiecare zi.

Un nou studiu care ne-ar putea ajuta

Studiul, care a fost publicat în revista medicală Atherosclerosis, a constatat că urcarea a cinci etaje de scări în fiecare zi, ceea ce înseamnă aproximativ 50 de pași, a redus riscul de boli de inimă cu 20%.

De asemenea, există aceleași beneficii și atunci când urcarea se face în bucăți mai mici pe parcursul zilei, în loc de toate cele cinci etaje deodată, a constatat studiul.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă alegeți un singur tronson de scări, urcați-l de două sau trei ori pe zi”, a declarat Dr. Darien Sutton, medic de urgență care lucrează pentru ABC News, dar care nu a făcut parte din studiu. „Dacă lucrați într-un birou, alegeți o baie care se află la un alt etaj”.

Ce beneficii are urcatul scărilor

Sutton a spus că urcatul și coborâtul scărilor poate ajuta la scăderea riscului de boli de inimă, de diabet și face mușchii mai puternici. În aceeași ordine de idei, un studiu din British Journal of Sports Medicine a constatat că rafalele scurte de activitate sunt bune pentru organism.

urcat scari

Studiu. O nouă modalitate de a face 10.000 de pași pe zi. Sursa foto Dreasmtime

Cercetarea a arătat că practicarea unor activități viguroase, cum ar fi mersul pe jos rapid, joggingul și mersul pe bicicletă, timp de doar 20-25 de minute pe zi, poate face ca o persoană să trăiască mai mult.

De asemenea, a fost adevărat și contrariul: persoanele care stau culcate sau așezate în cea mai mare parte a zilei și care se mișcă doar aproximativ 20 de minute pe zi au un risc de deces cu 40% mai mare, potrivit studiului.

Exercițiile fizice ne ajută să trăim mai mult

Sutton a declarat despre acest studiu, la care nu a fost implicat: „Este doar o dovadă că exercițiile fizice chiar te ajută să trăiești mai mult. Și este nevoie doar de câteva minute pe zi doar pentru a obține acest beneficiu”.

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor spun că adulții ar trebui să facă 150 de minute de activitate fizică de intensitate moderată în fiecare săptămână. Asta înseamnă treizeci de minute pe zi, cinci zile pe săptămână.

CDC spune, de asemenea, că adulții ar trebui să facă ceva pentru a-și întări mușchii de două ori pe săptămână. În plus, CDC spune că adulții nu trebuie să facă cele 30 de minute zilnice de exerciții fizice deodată. În schimb, ei spun: „Puteți să vă distribuiți activitatea pe parcursul săptămânii și să o împărțiți în bucăți mai mici de timp”, potrivit news.yahoo.com.