Studiul a fost realizat de PwC în perioada 23-26 martie, pe baza informațiilor furnizate de 91 de companii din sectoarele: bunuri de larg consum, auto-transporturi, farmaceutice, IT&C, servicii financiare sau energie.

Conform documentului, pe lângă firmele care și-au întrerupt ori și-au restrâns activitatea, alte 19%  lucrează în continuare, însă nu pot spune cât vor mai rezista. Acestea estimează o scădere a cifrei de afaceri în perioada urmptoare cu aproximativ 25%. Un procent de 10% dintre agenții economici se plâng că au probleme cu plata salariilor, în vreme ce 14% nu preconizează vreo scădere a cifrei de afaceri.

Cercetarea mai arată că aproape o treime din firmele participante la această susțin că vor apela cu siguranță la șomajul tehnic.

Pe de altă parte, informațiilor furnizate de companii arată că munca la domiciliu reprezintă o oportunitate la care au recurs datorită specificului activității. Un procent de 19% dintre companii au implementat munca la domiciliu obligatorie pentru toți angajații.