Evenimentul Zilei > International > Studenții nevaccinați, instruiți să poarte brasarde care să-i facă ușor de identificat. Măsura a fost introdusă în Marea Britanie
Studenții nevaccinați, instruiți să poarte brasarde care să-i facă ușor de identificat. Măsura a fost introdusă în Marea Britanie

Studenții nevaccinați, instruiți să poarte brasarde care să-i facă ușor de identificat. Măsura a fost introdusă în Marea Britanie

Studenților din anul I de la Universitatea din Bath li s-au oferit banderole pentru a semnala dacă au fost vaccinați cu ambele doze.

La rândul lor, studenții nevaccinați au primit brasarde de o culoare diferită. „Bobocilor li s-au dat brasarde pentru a semnala dacă sunt vaccinați împotriva coronavirusului”, relatează Telegraph.

Brasarde de culori diferite pentru a semnala dacă sunt vaccinați sau nu

„Studenții care sosesc săptămâna aceasta la Universitatea din Bath au primit brasarde culorate pentru nopțile de club, dacă pot dovedi că sunt dublu vaccinați sau au imunitate la Covid-19.” Cei care nu pot dovedi că au fost vaccinați sunt obligați să stea la o coadă diferită, într-un exemplu clar de segregare pe vază de vaccin.

Bath este un oraș dominat puternic de stânga politică, la fel și principala sa universitate. Pașapoartele de vaccinare au fost puse în aplicare în campusurile universitare, în ciuda incapacității guvernului britanic de a le impune la nivelul întregii țări, după ce mai multe studii au ajuns la concluzia că acestea sunt discriminatorii.

Și studenții de la Universitatea Sheffield trebuie, de asemenea, să aibă un permis COVID pentru a avea acces la evenimente sau cluburi, ceea ce înseamnă că cei care nu se conformează nu vor avea viață socială. Un student a dezvăluit de altfel modul în care a fost făcut să se simtă „exclus” și „făcut de rușine în fața prietenilor”.

Și studenților de la prestigioasele universități Oxford și Cambridge li se cere să dezvăluie dacă s-au vaccinat.

 

„Ideea de a-i face pe studenți să dezcvăluie informații medicale private într-un mod public este inacceptabilă”

„Suntem îngrijorați de faptul că unele universități par să fi implementat ceea ce înseamnă un pașaport de vaccin ascuns”, a declarat Arabella Skinner, președinta grupului de părinți UsForThem.

„Ideea de a-i face pe studenți să dezcvăluie informații medicale private într-un mod public este inacceptabilă. Acest lucru reflectă discriminarea pe care am văzut-o în școli și ridică îngrijorări privind apariția unui sistem pe două niveluri privind accesul la educație. ”

Pașapoartele pentru vaccin s-au dovedit în mare măsură ineficiente oriunde au fost adoptate, inclusiv în Franța, unde în multe cazuri nici măcar nu sunt puse în aplicare, scrie site-ul Summit News.