Evenimentul Zilei > Politica > Premierul dezaprobă discriminarea pe bază de vaccin Covid. Cum vor fi vacanțele românilor vara aceasta
Premierul dezaprobă discriminarea pe bază de vaccin Covid. Cum vor fi vacanțele românilor vara aceasta

Premierul dezaprobă discriminarea pe bază de vaccin Covid. Cum vor fi vacanțele românilor vara aceasta

Premierul Florin Cîțu susține că nu este ”adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”. Vacanțele românilor rămân neschimbate, a dat asigurări liberalul în urma unei întâlniri cu reprezentanții Horeca.

Premierul a declarat marți că nu dorește să limiteze călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu. Acesta a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România.

Cîțu: Nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în „vaccinați” și „nevaccinați”

”Vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare rămân soluțiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, așa cum ne-am propus, după 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog și sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activității în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populație și un pas înainte pentru reluarea activităților turistice. Calendarul livrării dozelor și creșterea capacității de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susținut campania de vaccinare anti-COVID-19.

”Este nevoie să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului”

Sper ca oamenii să aibă încredere și să înțeleagă că vom putea reveni la viața de dinainte de pandemie doar atingând un anumit prag de imunizare a populației, iar vaccinarea ne oferă această șansă. Bineînțeles, este nevoie să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

Vaccinul Covid nu va condiționa accesul turiștilor români în vacanțele din țară

Am punctat, totodată, că nu avem în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării. Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene.

Vom continua consultările cu reprezentanții operatorilor din domeniu atât la nivelul comitetului interministerial care are rolul să pregătească revenirea la normalitate începând cu 1 iunie 2021, cât și în ceea ce privește aplicarea măsurilor de sprijin destinate operatorilor HORECA afectați de pandemie, prelungirea unora dintre ele sau, după caz, introducerea unor măsuri noi”, a transmis premierul, pe o rețea de socializare.