Evenimentul Zilei > Social > Studenții unei facultăți din România, ÎN PERICOL! De trei ani de zile s-a cerut ajutor Primăriei: „Trebuie să se facă ceva”
Studenții unei facultăți din România, ÎN PERICOL! De trei ani de zile s-a cerut ajutor Primăriei: „Trebuie să se facă ceva”

Studenții unei facultăți din România, ÎN PERICOL! De trei ani de zile s-a cerut ajutor Primăriei: „Trebuie să se facă ceva”

Studenții Universității de Vest din Timișoara sunt în pericol! De la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe bucăți de tencuială, cât și un grilaj metalic s-au prăbușit în timpul orelor de studiu.

În acest sens, rectorul Universității, a tras un semnal de alarmă către municipalitatea timișoreană, care este proprietatea clădirii în care își desfășoară activitatea Facultatea de Muzică.

„UVT are contract de comodat cu primăria, pe acea clădire, în cadrul căruia se punctează specific faptul că primăria trebuie să asigure cheltuielile de reparaţii, întreţinere, amenajări, zugrăveli în acel spaţiu. UVT nu poate investi banul public al nostru în acea clădire, pentru că Curtea de Conturi nu ne permite acest lucru", a precizat joi, într-o conferinţă de presă, Marilen Pirtea, potrivit Romania Tv.

Rectorul a precizat că până acum s-a demarat un demers de reparare a acoperișului. Acesta a mai subliniat că aceste lucruri au fost semnalate încă din anii 2015-2016, în urma unei corespondențe, pe care Universitatea a avut-o cu Primăria.

„Nu neapărat primarul trebuia să se ocupe de această problemă, ci aceia din primărie care se ocupă de aceste lucruri şi care au fost semnalaţi din 2015-2016 şi acum despre această situaţie a clădirii. Primăria trebuie să facă ceva în acest sens", a mai spus rectorul UVT.