Evenimentul Zilei > Monden > Elle Macpherson de la tratamentele cu fecale, la idila cu un un anti-vaccinist
Elle Macpherson de la tratamentele cu fecale, la idila cu un un anti-vaccinist

Elle Macpherson de la tratamentele cu fecale, la idila cu un un anti-vaccinist

Alături de Linda Evangelista, Kate Moss sau Naomi Campbell, Elle MacPherson a făcut parte din “generația de aur” a modellingului anilor 80-90.

La cei 56 de ani, Elle MacPherson, supranumită ”The Body” continuă să stârnească interesul revistelor de specialitate datorită stilului său de viață, din care nu au lipsit controversele.  Australianca spune că “de vină” pentru tinerețea sa fără bătrânețte sunt “genele bune”, însă, în ultimii ani, Elle s-a transformat într-un guru al wellness-ului, pasiunea ei pentru tratamente de înfrumusețare rivalizând  doar cu cea a fondatoarei Goop, Gwyneth Paltrow.

Daily Mail Australia dezvăluie o parte din povestea australiencei, inclusiv idila cu cu un anti-vaccinist celebru și sfaturile de sănătate neconvenționale ale fostului model.

Preferatul său este masajul manual de drenaj limfatic, despre care spune că o ajută să-și păstreze cel mai plat abdomen. 

Drenajul limfatic este un tratament de masaj ritmic efectuat pentru a stimula circulația lichidului limfatic în jurul corpului. 

De asemenea, Elle, mamă a doi copii, a povestiti pe Instagram despre beneficiile unei mașini cu bule, denumit„dispozitiv personal de ozon”.

Elle a explicat că  dispozitivul Thera03 Bubbler „igienizează toate sursele de alimente prin simpla „boloboroseală” a ozonului O3-ului, făcută de aparatul-minune, în chiuveta de bucătărie umplută cu apă de la robinet”.

Experiențele sale de menținere a tinereții, toate împărtășite pe Instagram, au cuprins și o ședință de „detoxifiere” într-o saună cu infraroșu portabilă,  australianca postând imagini cu ea în timp ce se închide într-o astfel de saună. Sau un tratament de „acupunctură, ca parte a unei terapii holistice, care a fost considerată „o alternativă naturală la Botox”.

În martie, Elle s-a bucurat, de asemenea, de o „detoxifiere” într-o saună cu infraroșu portabilă, de către același producător, postând imagini cu ea în timp ce cu fermoare în interiorul „sacului” saunei.

De asemenea, a avut o „acupunctură sonoră holistică”, care a fost considerată „o alternativă naturală la Botox”.

Elle este cea care l-a promovat intens pe  Will Cole, un specialist în așa numitele ”keto diet”, care nu este medic, dar are un doctorat în nutriție.

Dr Cole este un fan al tratamentului cu microbiote fecale- sau al transplantului de fecale – despre care susține că poate „echilibra sistemul imunitar” și poate trata obezitatea.

Elle este co-fondataorea și directorul creativ al companiei WelleCo, care vinde suplimente nutritive „alcalizante”. Ea susține că organismul funcționează „optim” atunci când pH-ul sângelui este ușor alcalin și că are o trusă de urină în geantă, astfel încât să-și poată verifica urina în orice moment.

În 2017, Elle a început o relație cu Andrew Wakefield, medicul anti-vaccinist care a susținut că vaccinul MMR, împotriva rujeolei, provoacă autism. Discreditat de comunitatea medicală pentru afirmațiile sale, acestuia i-a fost retras dreptul de a mai profesa, în 2010, pentru comportament etic și conduită incorectă.