"Nu cred că un om care se bucură de credibilitate, singura personalitate politică la ora actuală la vârf în conducerea ţării, care se bucură de credibilitatea partenerilor externi să-şi dea demisia. Asta ar fi, poate, ultima cireaşă pe tortul amar al pierderii de credibilitate pentru România", a spus Stolojan. 
De aceea, după reluarea atribuţiilor, Traian Băsescu va încerca să repare imaginea României în faţa partenerilor europeni, alterată în această perioadă.
"Traian Băsescu îşi va relua atribuţiile şi va încerca să repare atât cât se mai poate din ceea ce în aceste luni a fost stricat efectiv în ceea ce priveşte credibilitatea României ca o ţară membră a NATO, membră a Uniunii Europene, capabilă să asigure ceea ce se cheamă statul de drept în România, care-i principalul atuu în orice relaţie pe care o avem cu aceste instituţii", a mai afirmat europarlamentarul PDL.
Theodor Stolojan s-a declarat optimist în ceea ce priveşte faptul că Victor Ponta şi Crin Antonescu vor accepta coabitarea cu preşedintele Traian Băsescu, în ciuda declaraţiilor belicoase ale lui Antonescu şi Ponta, despre care a spus că sunt făcute "la supărare".
"Declaraţiile belicoase ale lui Antonescu şi Ponta sunt declaraţii făcute la supărare, în primele 24 de ore. Eu cred că dânşii vor înţelege şi ar fi spre binele României să înţeleagă că trebuie să accepte coabitarea cu preşedintele Băsescu, iar preşedintele Băsescu a declarat înainte chiar de suspendare că el este dispus să coopereze cu aceştia şi practic, actele lui, desemnarea lui Ponta ca premier, dovedeşte acest lucru", a mai spus Stolojan.