Sticlele de apă reutilizate, extrem de periculoase. Riști să te îmbolnăvești

Sticlele de apă reutilizate, extrem de periculoase. Riști să te îmbolnăvești sursă foto: Arhiva EvZ

Specialiștii au declarat că multe sticle de apă reutilizate sunt periculoase pentru sănătate, mai ales dacă nu sunt folosite corect și igienic. Dacă nu sunt spălate cum trebuie, ele pot deveni un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor şi bacteriilor.

De ce multe sticle de apă reutilizate sunt periculoase

„Vrem ca oamenii să rămână hidratați, dar nu vrem să facă asta cu riscul de a se îmbolnăvi sau de a face o infecție, ceea ce se poate întâmpla dacă nu ai cu adevărat grijă de sticla de apă”, spune medicul Marianne Sumego de la clinica Cleveland.

Sursă foto: Dreasmtime.com

Medicul a mai spus că interiorul sticlelor reutilizabile este un mediu umed în care bacteriile se dezvoltă foarte ușor. „Dacă nu intrați acolo cu o perie sau dacă nu încercați cu adevărat să curățați acele mecanisme, veți lăsa bacteriile în urmă. Și astfel, din nou, este doar o altă oportunitate pentru ca lucrurile să scape de sub control și să se dezvolte”, atrage atenţia medicul.

Riscați să aveți probleme gastrointestinale

Cei care nu scapă cum trebuie sticlele pot avea probleme gastrointestinale și simptome de alergie. „Dacă aveți alergii la mucegai, s-ar putea să aveți răceală pentru că mucegaiul va crește în timp. Absolut iubește un mediu umed. Și astfel s-ar putea să aveți această străfulgerare constantă și inexplicabilă, mâncărimi în nas, strănut tot timpul”, mai spune dr. Sumego, citat de antena3.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News
Reciclare

Sursa Foto -Dreamstime

Este ca sticla de apă să fie curăţată după fiecare utilizare. Puteți să băgaţi sticla în mașina de spălat vase pentru a ajunge şi la suprafețele expuse la presiunea apei, atât în interior, cât și în exterior.

Elimină o substanță toxică

Cercetătorii au mai declarat că, odată expuse la temperaturi ridicate, sticlele din plastic elimină o substanță toxică numită bisfenol A, care ajunge în apă și, ulterior, în organism. Lichidul mai conține și ftalați care atacă hormonii și pot provoca infertilitate în cazul femeilor.

Bisfenolul A, omniprezent de mult timp în numeroase produse, precum sticlele de plastic, este suspectat de a fi legat de o gamă largă de boli, cancer de sân, infertilitate etc., din cauza perturbărilor hormonale pe care le provoacă. Acesta este interzis în mai multe țări.