Evenimentul Zilei > Actualitate > Steliştii sunt bântuiţi de „coşmarul Petrolul”
Steliştii sunt bântuiţi de „coşmarul Petrolul”

Steliştii sunt bântuiţi de „coşmarul Petrolul”

Cristi Vlad spune povestea celei mai severe înfrângeri suferite de "roş-albaştrii" într-un sezon, 1999-2000, scor 2-9

Petrolul şi Steaua joacă mâine, de la ora 21.30 (în direct la Digi Sport), în cadrul etapei a 10-a a Ligii I la fotbal. Meciul a stârnit un interes uriaş la Ploieşti, unde suporterii prahovenilor s-au călcat în picioare pentru a-şi achiziţiona un bilet.
"Militarii" au câştigat la "masa verde"
În doar 48 de ore, toate cele 20.000 de tichete s-au epuizat, iar steliştii sunt avertizaţi că vor avea parte de un infern. Anul trecut, jocul dintre cele două formaţii a fost unul cu scântei. Partida a fost întreruptă fiindcă un fan al "lupilor" a intrat pe teren şi l-a lovit pe ex-stelistul George Galamaz, iar unii dintre ultraşii gazdelor au aruncat cu torţe şi petarde pe teren. În consecinţă, "militarii" au câştigat acea întâlnire la "masa verde".
Mircea Rednic, antrenorul Petrolului, nu este impresionat de faptul că va întâlni liderul Ligii I. "Steaua e pe primul loc, a jucat bine în acest meci. E echipă bună, dar cea mai bună echipă după Petrolul", s-a umflat în pene cel poreclit "Puriul".
I-au umilit în sezonul 1999-2000
Pentru ploieşteni, cele mai frumoase amintiri legate de Steaua datează din sezonul 1999-2000. Atunci, "lupii" au reuşit să umilească echipa din Ghencea şi în tur, dar şi în retur. În prima etapă a campionatului, la Ploieşti, petroliştii au câştigat cu un scor halucinant: 5-1. La pauză, atunci când scorul era 3-1 pentru gazde, mai mulţi jucători stelişti i-au spus antrenorului Emeric Ienei că nu mai intră pe teren. "Ne e ruşine. O să iasă nasol", au motivat fotbaliştii.
Intervenţia fermă a fostului tehnician i-a convins pe jucători să înceapă şi repriza secundă. În retur, prahovenii au şocat din nou şi au învins cu scorul de 4-1. De atunci au trecut aproape 13 ani, dar ploieştenii nu i-au mai bătut pe stelişti.
Cristi Vlad, fost jucător al Petrolului, a evoluat în cele două meciuri care au rămas în istorie. Nicio echipă nu a reuşit să învingă pe Steaua, într-un campionat, cu scorul general de 9-2.

"Priveam tabela şi nu îmi venea să cred"
"Pentru mine, cele două meciuri au rămas printre cele mai frumoase amintiri ale carierei de fotbalist. În primul joc am avut şi noroc pentru că au avut şi ei ocazii. Ne-a intrat cam tot. Steaua avea o echipă foarte bună, în care jucau Zoltan Ritli, Ilie Dumitrescu, Miodrag Belodedici, Laurenţiu Roşu şi Laurenţiu Reghecampf.
A fost nebunie în tribune, aşa cum e întotdeauna la Ploieşti, când Petrolul evoluează cu Steaua, Dinamo sau Rapid. În retur, în Ghencea, a fost la fel de frumos. La un moment dat, atunci când scorul era 4-1 pentru noi, stăteam la mijlocul terenului şi priveam şi nu îmi venea să cred. Eram uimit", ne-a povestit Cristi Vlad, fost internaţional de tineret.
CITIŢI ŞI:

  • Nebunie la Ploieşti! S-au vândut toate biletele pentru meciul cu Steaua
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: