Evenimentul Zilei > Actualitate > Steaua și ASA, atac la primul trofeu al sezonului
Steaua și ASA, atac la primul trofeu al sezonului

Steaua și ASA, atac la primul trofeu al sezonului

Campioana Ligii I și vicecampioana se duelează diseară, la Constanța, pe stadionul „Farul”, (ora 21.00, în direct la PRO TV), în Supercupa României

Steaua și ASA Târgu Mureș deschid sezonul intern, care se anunță a fi extrem de complicat, din cauza problemelor financare cu care se confruntă fotbalul românesc.

Debutează Rădoi și Petrescu

În această seară, de la ora 21.00 (în direct la PRO TV), la Constanța, pe stadionul „Farul”, aflat într-o stare precară, campioana din Liga I și vicecampioana luptă pentru Supercupa României.

Steaua a câștigat de șase ori trofeul și a pierdut alte patru finale, în timp ce ASA se află pentru prima dată în postura de a evolua cu trofeul pe masă.

Cele două combatante traversează stări de spirit diametral opuse, după evenimentele petrecute în pauza competițională.


Steaua a câștigat Supercupa României în 1994, 1995, 1998, 2001, 2006 și 2013, ASA nu a jucat niciodată finala.


Steaua are un nou antrenor, pe Mirel Rădoi, și se pregătește să atace pătrunderea în grupele Ligii Campionilor, cu gândul la cele 15 milioane de euro garantate de un loc la masa bogaților.

De partea cealaltă, la ASA, lucrurile au fost promițătoare până în urmă cu două zile. Ardelenii au mizat și ei pe un nou tehnician, Dan Petrescu, cel care a ocupat locul lăsat liber de Liviu Ciobotariu. Însă, proiectul mureșenilor a primit o grea lovitură, pentru că procurorii DNA au cerut punerea sechestrului pe conturile clubului.

Incertitudinea este cuvântul de ordine în tabăra vicecampioanei și Dan Petrescu va pleca de la ASA chiar la finalul partidei de diseară, urmând să semneze un contract cu formația chineză Jiangsu Guoxin Sainty.

„Suntem îngrijorați”

Există chiar pericolul ca ASA să intre în faliment și să nu poată lua startul în Liga I și în preliminariile Ligii Europa. „Dacă va fi o incapacitate a celor de la ASA să înceapă campionatul ne aflăm într-o situație fără precedent. Și eu, și domnul Gino Iorgulescu suntem îngrijorați”, a avertizat Răzvan Burleanu, președintele FRF, vorbind despre problemele mureșenilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: