După victoria cu Rapid (1-3), Steaua pare pregătită să debuteze în cel deal treilea tur preliminar al Ligii Campionilor. Gruparea din Ghencea va disputa, astăzi, primul joc din „dubla” cu kazahii de la FC Aktobe, de la ora 18.00, în direct la Digi Sport.

Indiferent de câștigătoarea duelului dintre Aktobe și Steaua, cele două formații vor putea să evolueze în continuare în cupele europene. Echipa învingătoare va juca în playoff- ul Ligii, în timp ce învinsa va disputa barajul de acces în grupele Ligii Europa. „Militarii” vor fi nevoiți să treacă de două adversare, pentru a reuși o nouă calificare în grupe.

Revin doi jucători de bază

Îmbucurător pentru campioana României este faptul că experimentatul Lucian Sânmărtean va putea reveni în partida de pe stadionul „Tsentralniy”, din Kazahstan, chiar dacă gestul necontrolat al jucătorului în vârstă de 35 de ani de la finalul returului cu Stromsgodset a fost unul ieșit din comun.

Mai mult, defensiva stelistă se va fortifica și prin reintrarea pe teren a lui Fernando Varela. Fiind bolnav, fundașul portughez a lipsit de la meciul din Giulești, însă medicii echipei l-au recuperat și Varela a făcut deplasarea pentru acest joc.

Kazahii, opt ani în Europa

Pentru adversara Stelei de azi, participarea în cupele europene nu este o premieră. Cvintupla campioană a Kazahstanului se perindă prin cele mai importante competiții europene de opt ani, perioadă în care cei de la Aktobe au fost prezenți de trei ori în play-off-ul Europa League, dar niciodată în grupe. În parcursul său din afara granițelor, campioana kazahă a strâns 38 de partide, obținând 15 victorii, opt remize și 15 înfrângeri. În ediția trecută, trupa din Kazahstan a pierdut categoric întâlnirea din a treia fază a preliminarilor, cu Dinamo Kiev, scor 3-8, la general.

Partida retur dintre Steaua și FC Aktobe, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, este programată peste o săptămână, pe „Național Arena”