Evenimentul Zilei > Actualitate > Statisticile COVID. Județele în care s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri
Statisticile COVID. Județele în care s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri

Statisticile COVID. Județele în care s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri

Municipiul București se află pe primul loc, cu 167 de cazuri, într-un clasament al persoanelor infectate cu noul coronavirus, conform datelor furnizate de autorități luni, 27 iulie.

După București, în clasament pe primele cinci locuri, urmează județele Dâmbovița cu 131 de cazuri noi, Argeș, cu 129 de cazuri, Prahova cu 120 și Brașov cu 108 persoanele infectate cu noul coronavirus. Practic, în cele cinci județe au fost înregistrate mai mult de jumătate din numărul total de cazuri înregistrate pe 27 iulie, 649.

După ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică, luni, 27 iulie avem 1.104 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus și 19 decese. La terapie intensivă se află, în acest moment 353 de bolnavi, un număr record de la debutul pandemiei în țara noastră.

Orașul Făget, alături de trei sate din împrejurimi, Bichigi, Temerești și Colonia Mică, din județul Timiș a fost plasat în carantină pentru 14 zile, iar localitatea este păzită de jandarmi și de polițiști. Nimeni nu mai are voie să intre și să iasă decât dacă face dovedește că merge la serviciu, transportă marfă sau are nevoie de asistență medicală.

Localitățile Gornet din Prahova și Cartojani din Giurgiu au fost plasate în carantină zonală.

O măsură similară urmează să fie luată și în Argeș, în condițiile în care conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nici o localitate din județ nu întrunește toate condițiile pentru intrarea în carantină zonală. Chiar și așa, membrii CJSU ar putea decide marți, 28 iulie, aplicarea unor măsuri de protecție și siguranță, între care portul obligatoriu și permanent al măștii.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 27 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate în total 45.902 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 25.794 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 3.440 de pacienți asimptomatici au fost externați la zece zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 1.110.534 de teste. Dintre acestea, 7.574 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.877 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.697 la cerere.

Un număr de 1.904 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.112 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 12.396 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantina instituționalizată se află 14 persoane.

COVID-19 a făcut 2.206 de victime, din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

EvZ TV. De ce prind teoriile conspirației la români. Opinia unui renumit psiholog

Românii fug în Spania de teama coronavirusului: „Acolo ne simțim mai în siguranță

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: