Evenimentul Zilei > Sport > Sprijin pentru Șumudică. AFAN condamnă faptul că antrenorul român a fost făcut „țigan”
Sprijin pentru Șumudică. AFAN condamnă faptul că antrenorul român a fost făcut „țigan”

Sprijin pentru Șumudică. AFAN condamnă faptul că antrenorul român a fost făcut „țigan”

Afirmaţiile rasiste şi xenofobe făcute de un comentator la o televiziune din Turcia la adresa antrenorului român Marius Şumudică au fost taxate de Sindicatul Fotbaliștilor Români (AFAN)

„AFAN condamnă ferm comentariile rasiste şi xenofobe la adresa antrenorului român Marius Şumudică care recent şi-a încheiat contractul cu Gazişehir Gaziantep FK din Turcia.

Respectăm dreptul la liberă exprimare, însă atitudinea şi mesajele comentatorului TV Erman Toroglu au depăşit cu mult graniţele unor comentarii/opinii decente.

Ne manifestăm surprinderea şi dezamăgirea

Ne manifestăm surprinderea şi dezamăgirea pentru modul în care Erman Toroglu a găsit de cuviinţă să facă aprecieri la adresa lui Marius Şumudică. Cu atât mai mult cu cât acesta este un fost fotbalist şi arbitru.

Nu există nicio justificare pentru termenii şi calificativele utilizate de acesta într-o dezbatere televizată la un post de televiziune respectabil aşa cum este Aspor.

Cerem postului de televiziune Aspor să adreseze, în numele canalului TV, scuze publice domnului Marius Şumudică. Și le recomandăm acestora să-şi aleagă în viitor mai cu grijă colaboratorii”, precizează AFAN.

Cazul Șumudică. Autoritățile turce să aibă aceeași măsură ca în cazul Colțescu

Potrivit AFAN autorităţilor turce trebuie să aibă o reacție similară cu cea pe care au avut-o în cazul arbitrului român Sebastian Colţescu. „Altminteri toate pledoariile antirasiste şi antidiscriminare perorate în spaţiul public le vom considera a fi fost vorbe goale fără acoperire în respectarea unor principii mult clamate”.

Comentatorul turc Erman Toroglu a făcut o remarcă rasistă, în cadrul unei emisiuni televizate, la adresa antrenorului român Marius Şumudică. El a spus că Șumudică „se comportă ca un ţigan„.

Șumudică și-a reziliat contractul cu Gaziantep

Marius Şumudică şi-a reziliat, duminică, de comun acord, contractul cu clubul turc de fotbal Gaziantep FK.

Gaziantep FK a avut, sub conducerea lui o serie remarcabilă de 15 meciuri consecutive fără înfrângere. În plus, echipa a ajuns chiar pe primul loc în prima ligă turcă.

După ce a câştigat titlul în România cu Astra Giurgiu, în 2016, Şumudică a antrenat-o pe Kayserispor, în Turcia. În sezonul 2017-2018, iar apoi a pregătit echipa saudită Al Shabab, scrie Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.