Evenimentul Zilei > Sport > Sprijin neașteptat pentru Simona Halep. Cine sare în apărarea sportivei. „Este nevinovată!”
Sprijin neașteptat pentru Simona Halep. Cine sare în apărarea sportivei. „Este nevinovată!”

Sprijin neașteptat pentru Simona Halep. Cine sare în apărarea sportivei. „Este nevinovată!”

Simona Halep a reluat antrenamentele chiar dacă încă este suspendată provizoriu pentru dopaj. Jucătoarea de tenis nu va particupa la nicio competiție oficială nici în luna februarie. În ultimele cinci luni tot mai multe persoane au sărit în apărarea sportivei.

Simona Halep este suspendată provizoriu pentru că a picat două teste anti-doping la US Open 2022. Jucătoarea de tenis a încercat în ultimele cinci luni să își demonstreze nevinovăția. Tot mai multe persoane au sărit în apărarea sportivei în ultima perioadă. Este și cazul Virginiei Ruzici, fostul manager al Simonei. Aceasta a fost concediată de dubla câștigătoare de Grand Slam, în luna mai, după ce a început colaborarea cu Patrick Mouratoglou.

„Simona se antrenează în aceste zile și este gata să revină cât de repede posibil. Îi țin pumnii pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, pentru că este nevinovată”, i-a spus Ruzici antrenorului de tenis Daniel Spatz. Încă de la începutul scandalului de dopaj fostul manager al Simonei a declarat că sportiva este nevinovată, potrivit Prosport.

Ce spune Virginia Ruzici de scandalul de dopaj

Fosta mare jucătoare de tenis a reacționat la scurt timp după ce Simona Halep a anunțat că a fost testată pozitiv la Roxadustat. Fostul manager al sportivei a transmis că este sigură că fostul număr 1 WTA nu ar lua niciodată o substanță interzisă. Cele două au avut o colaborare care s-a întins pe parcursul a 14 ani. Ruzici a spus că o va susține pe Simona pe toată durata procesului pentru ca adevărul să iasă la suprafață.

„O cunosc pe Simona de mult timp. În tot acest timp, nu numai că a fost o sportivă și o campioană incredibilă, ci și un model. Simona este o persoană de o sportivitate impecabilă, integră și onestă. Sunt profund întristată de aceste evoluții și sunt 100% convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj necuvenit” scris Virginia Ruzici pe rețelele de socializare. Simona Halep a anunțat spre finalul lunii octombrie că a fost acuzată de dopaj. Dubla câștigătoare de Grand Slam a spus că acest eveniment a reprezentat „cel mai mare șoc din viața mea”.