De ce faci sosul bolognese incorect. Un ingredient ciudat schimbă sosul în totalitate

De ce faci sosul bolognese incorect. Un ingredient ciudat schimbă sosul în totalitate Ce ingrediente să pui în apa în care fierbi pastele pentru un gust mai pronunțat. Sursa foto: 89840459 © Olena Yakobchuk | Dreamstime.com

Secrete pentru sosul esențial pastelor. Orice familie face are spaghete și chiftele la cină în fiecare seară, mai ales cele cu copii mici, pentru că este rapid și delicios.

Fiecare rețetă de familie are, fără îndoială, zeci de particularități, dar un bucătar a descoperit modalitatea ideală de a da sosului „foarte multă profunzime”. Un chef celebru a recunoscut că sporește gustul sosului său bolognese prin încorporarea unui element neconvențional. Potrivit Ayeisha Cooks, ea folosește anșoa în sosul său pentru a-i spori aroma și a-l ridica la un nou nivel.

Ayeisha a declarat exclusiv în videoclipul ei de pe TikTok: „Anșoa se va dizolva și nu va crea un gust de pește, ci mai degrabă o profunzime bogată de Unami pentru bolognese”. Unami înseamnă esența gustului rafinat în japoneză.

Sosul pentru paste are un gust mult mai bogat și mai cărnos atunci când se adaugă anșoa. Peștele va da felului de mâncare un gust savuros și sărat. Încercați această rețetă de lasagna consistentă și reconfortantă a unui chef celebru, urmând instrucțiunile de mai jos.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sos - Ingrediente:

  • 500 g de carne tocată de vită
  • 150 de grame de pancetta
  • 150 ml de lapte și 500 ml de zeamă de vită
  • Un morcov
  • O ceapă
  • O țelină
  • Un pahar mare cu vin
  • O conservă de roșii cherry
  • O lingură de piure de roșii
  • Două fileuri de anșoa
  • Două frunze de dafin
  • Trei tulpini de cimbru
  • Ulei de gătit

Instrucțiuni:

Încălziți uleiul într-o oală de dimensiuni mari, la foc mediu. Adăugați țelina, ceapa și morcovii tăiați mărunt și gătiți timp de aproximativ 7 minute sau până când se înmoaie. Adăugați pancetta și usturoiul tocat mărunt și gătiți timp de aproximativ cinci minute, sau până când pancetta este roz și începe să se rumenească.

Adăugați apoi carnea de vită tocată, mărunțind carnea cu o lingură de lemn. Se gătește până când carnea nu mai este roz, aproximativ 8 minute. După ce adăugați o cantitate generoasă de vin, fierbeți amestecul timp de aproximativ trei minute, sau până când vinul s-a redus complet.

În continuare, încorporați zeama de carne de vită, piureul de roșii și o conservă de roșii cherry. După ce se amestecă bine, se aduce la fierbere. După ce adăugați fileurile de anșoa - ingredientul secret - lăsați să fiarbă timp de aproximativ două minute. Anșoa din sos nu va avea un gust neobișnuit și ar trebui să se dizolve destul de repede.

Este timpul să lăsați sosul bolognese să fiarbă la foc mic după ce ați adăugat frunzele de dafin și crenguțele de cimbru. Se fierbe, acoperit, la foc mic, timp de aproximativ trei ore, amestecând și verificând periodic. Adăugați laptele și gătiți, acoperit, dar fără să fiarbă la foc mic, timp de aproximativ o oră înainte de servire. Odată ce frunzele de dafin și cimbrul au fost îndepărtate din sos, sosul dvs. aromat și bogat este gata de a fi servit, scrie un bucătar britanic.