Evenimentul Zilei > Monden > Sorin Blejnar, părăsit de nevastă după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare!
Sorin Blejnar, părăsit de nevastă după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare!

Sorin Blejnar, părăsit de nevastă după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare!

În iulie 2020, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, la 5 ani de închisoare.
Sorin Blejnar s-a trezit fără nevastă la nici trei luni după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Mai exact, Andreea Florentina Blejnar a intentat divorț  după ce fostul șef al ANAF a fost condamnat definitiv.

Judecătorii au pronunțat divorțul soților Blejnar în luna decembrie 2020

Sorin Blejnar şi soţia sa s-au înteles foarte bine cu privire la ce vor face cu averea, dar și cu cei doi copii pe care îi au împreună.

Potrivit gândul.ro., Andreea Florentina Blejnar a introdus acțiunea de divorț la Judecătoria Sectorului 1. Desfacerea căsătoriei a fost făcută la data de 12 decembri 2020. Potrivit portalului instanțelor de judecată, ”cei doi s-au înțeles ca fosta soție să păstreze numele dobândit prin căsătorie, respectiv acela de Blejnar, stabilirea locuinţei minorilor, care vor sta la mamă iar exercitarea autorității părintești să fie făcută de ambii părinți”.

Blejnar este obligat să plătească pensia alimentară din urmă

Potrivit sursei menţionate mai sus, Sorin Blejnar a fost obligat de instanță să plătească pensie alimentară copiilor de pe ultimele şase luni, mai precis începând cu data de 13 august 2020, atunci soţia lui a introdus acțiunea de divorț.

Sorin Blejnar ar fi primit mita de peste 13 milioane de lei în biroul său de la ANAF

Sorin Blejnar ar fi primit mită de peste 13 milioane de lei în biroul sau de la ANAF, în cutii pentru hârtie de copiator. Această declarație a fost făcută în faţa procurorilor de Dan Stroe, fostul subaltern al lui Blejnar.

„În perioada noiembrie 2011-ianuarie 2012, Sorin Blejnar şi subalternul său Dan Stroe (pe atunci director de achiziţii şi investiţii publice în ANA), ar fi primit 13.172.520 de lei, printr-o firmă ”fantomă” controlată de ei, cu care societatea omului de afaceri încheiase mai multe contracte fictive. Din această sumă, lui Blejnar i-ar fi revenit 12.513.894 de lei, adică aproximativ trei milioane de euro”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii DNA susţin că, după ce ar fi primit de la firma care a încheiat două contracte cu ANAF suma de 13.172.520 lei, reprezentând peste 20 la sută din valoarea celor două contracte, el a folosit firmele fantomă care au făcut tranzacţii de tip evazionist, pentru a scoate banii din bancă. Documentul citat precizează că fostul preşedinte al ANAF a intervenit pentru ca o firmă să primească, în octombrie 2011, două contracte cu instituţia pe care Blejnar o conducea, respectiv un contract cu valoarea de 36.297.280 lei din care Blejnar ar fi primit 7.266.400 lei şi un contract cuvaloarea de 28.066.780 lei din care fostul şef al ANAF ar fi primit suma de 5.906.120 lei.