Evenimentul Zilei > Sport > Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al 2-lea la Wimbledon. Pe cine va întâlni românca în faza următoare
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al 2-lea la Wimbledon. Pe cine va întâlni românca în faza următoare

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al 2-lea la Wimbledon. Pe cine va întâlni românca în faza următoare

După o victorie obținută în două seturi, Sorana Cîrstea s-a calificat, miercuri, în turul al 2-lea al turneului de la Wimbledon și și-a asigurat un cec de 75.000 de lire sterline.

Românca Sorana Cîrstea s-a calificat, miercuri, în runda a doua a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o în două seturi pe Samantha Murray Sharan, jucătoare din Marea Britanie, cu scorul de 6-3, 6-3. Sportiva din Târgoviște (31 ani, 45 WTA) a avut nevoie de o oră şi 18 minute pentru a trece de Murray Sharan (33 ani, 230 WTA), beneficiara unui wildcard.

Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec de 75.000 de lire sterline după calificarea în turul al 2-lea de la Wimbledon

Sorana a încheiat cu 23 de winners şi 20 de erori neforţate, în timp ce britanica a avut 15 mingi direct câştigătoare şi 22 de erori neprovocate (7 duble greşeli). Cîrstea şi-a asigurat după acest succes un cec în valoare de 75.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu învingătoarea dintre belarusa Victoria Azarenka (a 12-a favorită) şi Katerina Kozlova (Ucraina).

Sorana Cîrstea este a doua jucătoare română care accede în turul secund, după Irina Begu, în timp ce Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu şi Ana Bogdan au cedat în runda inaugurală. Tot miercuri, Patricia Ţig joacă în primul tur cu rusoaica Daria Kasatkina.

Victorie importantă, în acest an, la Istanbul

În luna aprilie a acestui an, Sorana Cîrstea se impunea în finala turneului de la Istanbul, după o victorie în partida disputată cu belgianca Elise Mertens, scor 6-1, 7-6.

„Mulțumesc echipei mele care m-a încurajat tot timpul. Nu e ușor să fiți lângă mine. M-ați ajutat și mi-ați dat încrederea necesară. Felicitări și lui Elise, e o jucătoare cu o carieră incredibilă. Sunt foarte fericită pentru că am câștigat acest trofeu, nu m-am așteptat, să fiu sinceră.

Din acest motiv mă bucur și mai mult. Sunt vremuri grele, deci e un privilegiu să fim aici. Mulțumim tuturor, sponsorilor, și celor care au făcut posibil acest turneu. Sper să fiu și la anul aici pentru a-mi apăra titlul”, spunea Sorana Cîrstea la final.