Chiar dacă în cadrul operațiunii au fost detașați pompieri din cinci județe, situația continuă să fie tensionată.

“În cea de-a zecea zi de la izbucnirea incendiului, pe amplasamentul sondei de gaz, operațiunile de secționare a corpului sondei sunt în plină desfășurare.

Pompierii acționează pentru asigurarea măsurilor de protecție a echipamentelor și a personalului care intervine, prin răcirea zonei.

Astăzi, la ora 13:00, la sediul primăriei comunei Moftin a avut loc o conferință de presă la care au participat șeful DSU, dr. Raed ARAFAT, inspectorul general al IGSU, col. Daniel Dragne, prefectul județului Satu Mare, reprezentanții companiei care dețin sonda și specialiști în controlul sondelor.

Cei prezenți au dat asigurări privind inexistența riscului pentru cetățenii comunei și au explicat, din punct de vedere tehnic, faptul că zgomotul produs (așa zisele „explozii”) sunt fenomene normale, care, deși produc neplăceri, nu reprezintă un pericol. În continuare, obiectivul prioritar rămâne asigurarea protecției personalului de intervenție dislocat la fața locului, chiar dacă misiunea va fi una de durată De asemenea, în această seară are loc o nouă întâlnire cu localnicii pentru a le fi prezentată situația actuală”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, Maior Pop Adriana.