Evenimentul Zilei > International > Șoc la Bruxelles. Când va începe mandatul Comisiei Europene
Șoc la Bruxelles. Când va începe mandatul Comisiei Europene

Șoc la Bruxelles. Când va începe mandatul Comisiei Europene

Comisia Europeană nu-și va începe mandatul la 1 noiembrie așa cum fusese stabilit inițial.

Cel mai probabil, viitoarea Comisie Europeană nu-și va începe mandatul pe 1 noiembrie, ci-și va prelua atribuțiile abia de la 1 decembrie, a declarat italianul David Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

Concret Sassoli a afirmat: „Parlamentul este implicat într-un mecanism transparent. În prezent, trei alţi comisari trebuie să fie propuşi de România, Ungaria şi Franţa şi vom începe în Parlament analiza candidaturilor lor.

Cred că nu va fi probabil posibil să respectăm data de 1 noiembrie, vom ajunge la 1 decembrie”, a declarat Sassoli, potrivit AFP.

Echipa alcătuită de Ursula von der Leyen,  președinta aleasă a Comisiei Europene, urma să primească un vot în Parlamentul European pe 23 octombrie, numai că trei dintre candidați au fost respinşi de comisiile legislativului.

Candidaţii român şi ungar, Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi, au fost respinşi din cauza suspiciunilor privind posibile conflicte de interese. Candidata franceză, Sylvie Goulard, a fost respinsă din cauza unor suspiciuni privind integritatea. (D

„Parlamentul este implicat într-un mecanism transparent. În prezent, trei alţi comisari trebuie să fie propuşi de România, Ungaria şi Franţa şi vom începe în Parlament analiza candidaturilor lor”, a explicat Sassoli, citat de agenţiile de presă italiene, în timpul unei reuniuni la Cernobbio, în nordul Italiei.

„Cred că nu va fi probabil posibil să respectăm data de 1 noiembrie, vom ajunge la 1 decembrie”, a adăugat el.

Votul de confirmare în Parlamentul European a întregii echipe alcătuite de germana Ursula von der Leyen urma să aibă loc, potrivit calendarului anunţat, la 23 octombrie, în cursul unei sesiuni plenare la Strasbourg.

Trei candidaţi au fost respinşi de comisiile legislativului european în timpul procedurii de evaluare. Candidaţii român şi ungar, Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi, au fost respinşi de Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a PE din cauza suspiciunilor privind posibile conflicte de interese.

Candidata franceză, Sylvie Goulard, audiată joi pentru a doua oară de cele două comisii de specialitate din PE asociate portofoliului ei nu a reuşit nici de această dată să convingă eurodeputaţii, ea fiind respinsă cu 29 de voturi pentru şi 82 împotrivă. Candidatura sa a fost marcată de suspiciuni privind integritatea în contextul investigaţiilor aflate în desfăşurare împotriva ei pentru presupuse angajări fictive la biroul ei de eurodeputat şi a activităţii pe care a desfăşurat-o pentru un think-tank american în timp ce era de asemenea eurodeputat, transmite Agerpres.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.