Autor: Justinel Stavaru (freelancer)

 Și nu este singurul, mai avem multe servicii și instituții care fac foarte bine. Dar numai la defilări, când tehnica din dotare nu mai dă rateuri, iar paradele se încadrează, culmea, în timpul stabilit. Atunci, totul e numai zâmbet. Acum, totul e numai apă. O apă care ne seacă lacrimile numai când vezi filmulețele realizate cu ocazia celor întâmplate pe lacul ghinionului.

Nu virtualul ne ține în viață

Problema nu este că nu avem oameni competenți, problema este că incompetența cu care tratăm semenii noștri ar trebui medaliată post-mortem de fiecare dată. Și nu pe Facebook sau în Diasporă, că nu virtualul ne mai ține în viață ca oameni. Și Iohannis și Ponta sunt vinovații morali ai unei prăbușiri ca aceea de la Siutghiol. Nu ne mulțumește cu nimic faptul că lansează, plini de o pioșenie vecină cu parșivitatea, regrete și condoleanțe. Iohannis își începe mandatul cu patru suflete lipsă, în ceea ce se vrea România lucrului bine făcut. O fi de rău? Se putea ghinion mai mare pentru domnia sa? Probabil că dincolo de ceea ce mai poate rămâne uman în noi după astfel de catastrofe o să conteze la următoarele alegeri.

Când o să ne aducem aminte de SMURD, de oameni și de cei pe care trebuie să-i votăm. Pentru cei care nu mai sunt aprindem o lumânare. Pentru cei care vor veni, sincere condoleanțe…