Evenimentul Zilei > Social > Situație bizară. Ce fac unii români după ce anunță autoritățile că au fost infectați
Situație bizară. Ce fac unii români după ce anunță autoritățile că au fost infectați

Situație bizară. Ce fac unii români după ce anunță autoritățile că au fost infectați

Decizie surprinzătoare luată de mai mulți pacienți care au coronavirus.

Doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a făcut publice informații incredibile. Există persoane infectate cu coronavirus, care vin să anunțe autoritățile, dar refuză internarea. El a atras intenția că în orașul de pe Bega au apărut câteva focare.

„Sunt unii care pur și simplu vin, ne anunță că sunt cu covid și pleacă. Au apărut câteva focare în oraș și se acționează foarte energic pentru izolarea acestor focare, pentru că, dacă se vor extinde, va fi o problemă în zonă. Dacă se pot izola și opri avem speranța că împreună cu populația vom putea ține sub control această pandemie.

Situația de la noi încă nici nu e așa de tristă, din câte știu, Brașovul e depășit, Bucureștiul e mai la limită decât noi, Suceava, Iașul, Argeșul sunt zone unde cazurile chiar sunt alarmante și capacitatea spitalelor este depășită, de aceea în următoarea etapă probabil ar trebui să intre în acțiune spitalele suport și, dacă și capacitatea lor e depășită, vom avea o mare problemă”, a spus Musta la Digi 24.

Medicul a mai avertizat că, în câteva zile, Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara va rămâne fără locuri disponibile pentru pacienții care suferă de alte boli. El a precizat că situația s-a schimbat fundamental în utlima săptămână, iar cazurile de îmbolnăviri cu coronavirus s-au înmulțit.

„Dacă m-ați fi întrebat acum o săptămână, o săptămână și jumătate, spuneam că stăm liniștiți. Aveam cinci pacienți internați cu o medie de un pacient nou pe zi. De o săptămână jumătate au început să vină cazuri noi, astfel încât numărul lor a crescut în fiecare zi. În ultimele zile am avut 15-16 pacienți noi pe zi, capacitatea acestui spital a ajuns la limită. În două-trei zile va trebui să ne reorganizăm, din nou, să închidem parte din secția de non-covid și să o transformăm din nou în secție covid”, a mai afirmat Virgil Musta.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: